Izvor: Oružje online
03.09.2023 u 11:31
0

KAO GROM! TRESE SE RUMUNIJA: RUSI UDARILI BLIZU GRANICE – GORI TLO POD NOGAMA, UKRAJINCI IZGINULI pod ZAPOROŽJEM (VIDEO)

Oružane snage Ruske Federacije su tokom noći 03.09.2023. izvele novu seriju napada na ciljeve na teritoriji Ukrajine, koristeći, posebno, bespilotne letelice kamikaze.

Vazdušna uzbuna objavljena su u nekoliko regiona Ukrajine, uključujući Odesu. Kako su javili ukrajinski i ruski javni izvori, u gradu Reni, koji se nalazi na obali Dunava, koji je deo Odeske oblasti, zabeleženo je nekoliko eksplozija.

Prema rečima očevidaca, usled udara dronova došlo je do niza požara koji su oštetili lučku infrastrukturu.

Ruska strana tvrdi da luku na granici sa Rumunijom koriste trupe kijevskog režima za pretovar vojne robe, odnosno oružja i municije dobijene od zapadnih država. Na ove lokacije udari dronova su zabeleženi nekoliko puta do sada.

Ruski dronovi su napali i druge lučke ciljeve u Izmailu i Nikolajevskoj oblasti. Pogođena su skladišta vojne opreme, uključujući i ona u kojima se drže pomorski dronovi Vojno-pomorskih snaga Ukrajine.

Istovremeno, izvršeni su i vazdušni udari na ciljeve koji pripadaju Oružanim snagama Ukrajine u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom kijevskog režima.

Rusi smatraju da ukrajinska strana koncentriše rezerve u toj oblasti, koje se kasnije premeštaju u gradove Rabotino i Verbovoje na frontu na jugu Ukrajine, gde se nastavljaju žestoke borbe između trupa dve države.

Upozorenje o vazdušnom napadu u Ukrajini prestalo je oko 05:00 po lokalnom vremenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter