Izvor: Kurir.rs
11.02.2024 u 08:20
0

„KAO ŠTO SVI ONI KOJI SU OBOLELI OD RAKA ZNAJU…“ Prvo javno obraćanje Kralja Čarlsa nakon što mu je dijagnostikovana bolest

Kralj Čarls III je uputio srdačnu poruku zahvalnosti naciji u svojoj prvoj javnoj izjavi otkako mu je dijagnostikovan rak.

OD NAJBOLJIH LEKARA U ZEMLJI DO HITNE TERAPIJE: Čuveni profesor otkriva kako se LEČENJE KRALJA ČARLSA razlikuje od lečenja u državnim bolnicama

Kralj je zahvalio javnosti Velike Britanije na „mnogim porukama podrške i dobrim željama“ koje je dobio nakon što je primio vesti o njegovom lošem zdravlju.

Čarls provodi vreme u svojoj rezidenciji u Norfolku u Sandringemu otkako je u utorak napustio Klarens Haus u Londonu.

Bakingemska palata je ranije objavila da se bori protiv raka, ali nije potvrdila protiv koje vrste.

Ovo je prvi put da je Čarls javno priznao dijagnozu.

Pismo Kralja Čarlsa

Prenosimo vam pismo u kojem se Kralj Čarls u obratio:

Želeo bih da izrazim najsrdačnije zahvalnost za mnoge poruke podrške i lepe želje koje sam primio poslednjih dana. Kao što svi oni koji su oboleli od raka znaju, takve ljubazne misli su najveća uteha i ohrabrenje – rekao je Čarls.

-Jednako je ohrabrujuće čuti kako je deljenje moje sopstvene dijagnoze pomoglo da se unapredi razumevanje javnosti i osvetli rad svih onih organizacija koje podržavaju obolele od raka i njihove porodice širom Ujedinjenog Kraljevstva i širom sveta Moje doživotno divljenje njihovoj neumornoj brizi i posvećenosti je tim veće kao rezultat mog ličnog iskustva.

„Čarls R.“

„Izuzetno dobro ponaša u ovim okolnostima“

Pre dva dana, kraljica Kamila je rekla da se njen muž „izuzetno dobro ponaša u ovim okolnostima“.

Govoreći u četvrtak uveče na posebnoj ceremoniji kojom se proslavlja rad dobrotvornih organizacija u katedrali u Solsberiju, rekla je: „Veoma je dirnut svim pismima i porukama koje javnost šalje sa svih strana“.

Par je uslikan u automobilu koji odlazi iz prestonice za Sandringem nakon kratkotrajne 45-minutne posete princa Harija iz SAD.

Čarls je viđen kako maše i smeška se prolaznicima uprkos lošim vestima.

Njegov najstariji sin princ Vilijam ranije je rekao da je porodica „zahvalna“ na podršci javnosti koju su dobili poslednjih nedelja.

„Zaista cenimo svačije ljubazne poruke“, rekao je u sredu na humanitarnoj akciji u Londonu.

Tokom kratkog govora, rekao je: „Želeo bih da iskoristim ovu priliku da vam se zahvalim na ljubaznim porukama podrške, posebno poslednjih dana. Svima nam to mnogo znači.“

Bakingemska palata je saopštila da je poseban problem „zapažen“ kada je kralj nedavno prošao bolničku proceduru zbog benignog povećanja prostate, a testovi su potvrdili da je reč o raku.

Palata je saopštila da Čarls „ostaje potpuno pozitivan u vezi sa svojim tretmanom“ i „raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće“.

„Njegovo veličanstvo je započelo raspored redovnih tretmana, tokom kojih su mu lekari savetovali da odloži javne dužnosti“, rekao je portparol palate ranije ove nedelje.

„Tokom ovog perioda, Njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i zvaničnu papirologiju kao i obično. Njegovo Veličanstvo je odlučilo da podeli svoju dijagnozu kako bi sprečio spekulacije i u nadi da će to pomoći u razumevanju javnosti za sve one širom sveta koji su pogođeni rakom“, rekao je portparol, prenosi britanski Metro.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter