Izvor: Tanjug
30.09.2023 u 18:44
0

KAŽU DA NE MOGU VIŠE PO STAROM“: Nemačka uvodi mere i kontrole zbog ogromnog broja migranata

Nemački kancelar Olaf Šolc danas se uključio u raspravu o ilegalnoj migraciji u Nemačkoj rekavši da je potrebno smanjiti broj migranata i da je nedopustivo da većina ne bude prethodno registrovana u nekoj od tranzitnih zemalja EU.

„Trenutno je broj izbeglica koje dolaze u Nemačku previsok“, rekao je. On smatra da je nedopustivo da većina migranata do Nemačke dolazi a da ne bude prethodno registrovana u nekoj od zemalja Evropske unije

KAKO JE ZA JEDAN DAN NESTALA PRAVOSLAVNA DRŽAVA STVORENA KRVLJU? BIBLIJSKA TRAGEDIJA BRATSKOG NARODA – NAPUSTILI OGNJIŠTA NAKON DVA MILENIJUMA

Definitivno stanje ne sme ostati kao do sada. Više od 70 posto izbeglica koje dolaze u Nemačku prethodno nije registrovano, iako su svi prošli kroz neku od zemalja EU. Ne možemo više ovako“, rekao je Šolc.

Od mera koje je savezna vlada do sada preduzela kako bi smanjila priliv migranata on je dao „punu podršku“ boljem osiguranju spoljnih granica EU te uvođenju kontrola šengenskih granica prema Švajcarskoj i Češkoj.

Vlada je isto tako, kako je rekao Šolc, Gruziju i Moldaviju, iz koje dolazi značajan broj podnosilaca zahteva za azil, proglasila sigurnim zemljama što omogućava brzo vraćanje građana iz ovih zemalja u zemlje porekla.

S Poljskom je takođe dogovoren strožiji režim kontrole graničnog i pograničnog područja.

„Nadam se da će ove mere doprineti smanjenju broja izbeglica“, rekao je Šolc.

Za prvih osam meseci ove godine u Nemačkoj je azil zatražilo preko 200.000 osoba, što je porast od preko 70 odsto u poređenju s istim razdobljem prošle godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter