Izvor: Sputnjik
19.02.2023 u 14:08
0

KIJEV ŽRTVA SUROVE IRONIJE? Ukrajina nema šanse da stupi u NATO

Ukrajina neće postati deo NATO-a u doglednoj budućnosti, piše komentator Hal Brands u članku za „Blumberg“.

Prema rečima novinara, postoje dva plana za budućnost postsovjetske republike. Prvi od njih predviđa članstvo zemlje u asocijaciji, ali to se neće desiti zbog pravila koje ne dozvoljava pokretanje procesa ulaska u slučaju teritorijalnih sporova ili oružanih sukoba sa drugim državama.

„KOLEKTIVNI ZAPAD NIJE SPREMAN ZA MIROVNE INICIJATIVE“ Izjava portparola Kremlja Dmitrija Peskova

-Kijev može postati žrtva surove ironije, kada samo jedan uslov onemogućava članstvo u NATO -istakao je autor materijala.

Drugi plan, kako tvrdi Brands, jeste da se Ukrajina zadrži kao „saveznik“ Zapada i da se nastavi sa snabdevanjem zemlje oružjem i teškom opremom. Ali, kako je primetio autor članka, Kijevu će biti veoma teško da održi Oružane snage, s obzirom na to da zbog sukoba privreda zemlje nije u najboljem stanju, a republika će biti u velikoj meri zavisna od Zapada.

ZAHAROVA ODBRUSILA BERBOKOVOJ: „Dok ne naučiš osnove iz matematike neće biti osigurana bezbednost Nemačke!“

-Tako će Ukrajina verovatno ostati ekonomska štićenica Zapada, a Vašington i njegovi saveznici će finansirati odbranu zemlje u doglednoj budućnosti. Čak i ako zemlja ne uđe u NATO, kraj sukoba može biti samo početak dugoročnih obaveza Zapada Ukrajini- sumirao je Brends.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter