Izvor: Kurir.rs/Beta
23.03.2023 u 13:20
0

KINESKA VOJSKA TVRDI DA JE OTERALA AMERIČKI BROD: Razarač navodno „ilegalno uplovio“ u kineske vode!

On je osudio američki manevar koji "podriva mir i stabilnost u Južnom kineskom moru".

Kineska vojska saopštila je danas da je „oterala“ američki ratni brod koji je „ilegalno uplovio“ u arhipelag u Južnom kineskom moru, a portparol Indopacifističke komade Vojske Sjedinjenih Američkih Država je odgovorio da je to laž. Razarač USS Milius je „ilegalno uplovio, bez odobrenja kineskih vlasti“ u vode Paracelskih ostrva, izjavio je portparol kineske vojske.

„Pomorske i vazduhoplovne snage su mobilisane da prate i nadgledaju ovaj brod, i da izdaju upozorenje i isprate ga iz te zone“, naveo je portparol.

On je osudio američki manevar koji „podriva mir i stabilnost u Južnom kineskom moru“.

Portparol Indopacifičke komande američke vojske rekao je da je tvrdnja kineske vojske „laž“.

„USS Milius sprovodi rutinske operacije u Južnom kineskom moru i nije oteran“, rekao je portparol i dodao da će snage SAD „nastaviti da lete, plove i deluju tamo gde to međunarodno pravo dozvoljava“.

Pravo na Paracelska ostrva polažu Kina, Vijetnam i Tajvan. Te tri zemlje, kao i Filipini, Malezija i Brunej, polažu pravo na delove ili ceo arhipelag ostrva Spartli, koja su bogata prirodnim izvorima i nalaze se na jednoj od prometnijih pomorskih trgovinskih ruta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter