Izvor: Kurir.rs
25.01.2024 u 16:34
0

KINA SE SPREMA ZA RAT: „Nećemo prestati…“

Kineska vojska neće prestati da sprovodi rutinske vojne manevre oko regiona Tajvana, rekao je portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Ćijan na brifingu.

TAJVAN JE KINA: VLADA SRBIJE se oglasila povodom održanih IZBORA na TAJVANU! Jasan stav!

n je potvrdio da je Kineska narodnooslobodilačka armija PLA nedavno izvršila patrolu u blizini ostrva „kako bi dodatno povećala stvarni nivo borbene obuke trupa i poboljšala njihovu sposobnost da zaštite nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet“, prenosi Tas

„PLA nastavlja da obučava trupe i vrši pripreme za rat i nastaviće da redovno organizuje povezane vojne aktivnosti“, rekao je Vu Ćijan.

Vojska regiona Tajvana izvestila je ranije danas na platformi društvenih medija X da je šest plovila i 18 letelica koje pripadaju kineskoj vojsci otkriveno oko ostrva.

Regionom Tajvana upravlja njegova lokalna administracija od 1949. godine kada su preostale snage Kuomintanga predvođene Čang Kaj Šekom pobegle na ostrvo nakon što su pretrpele poraz u građanskom ratu u Kini.

Od tada, region Tajvana sačuvao je zastavu i neke druge simbole Republike Kine koji su postojali u kontinentalnoj Kini pre dolaska komunista na vlast. Prema zvaničnom stavu Pekinga koji podržava većina zemalja, region Tajvan je jedna od kineskih provincija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter