Izvor: Blic.rs
23.08.2023 u 20:53
1

NAJMILIJI NEMI OD BOLA NAKON NJEGOVE SMRTI: Ko su članovi Prigožinove porodice? NESREĆA će ih razoriti

Dok se o Prigožinu već dosta toga zna, manje toga je poznato u vezi njegove porodice.

Jevgenij Prigožin je poginuo je nakon što se privatni avion srušio u ruskoj Tverskoj oblasti, saopštila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

On je bio oženjen i imao je troje dece. Prigožin (62) je bio u braku sa Ljubov Valentinovnom Prigožinom, koja je takođe imućna (neto bogatstvo njenog muža procenjeno je na milijardu dolara).

Ljubov je farmaceutkinja koja poseduje butike poznate kao “Muzej čokolade” u Sankt Peterburgu, piše portal Thedistin.com. Ona je 2012. otvorila banju “Kristal” u Sankt Peterburgu koja je sledeće godina osvojila priznanje Savršenog banjskog projekta. Poseduje kompanije “Nju tehnolodžis SPA LLC” i “Agat”, deo grupe “Konkord”.

“Fajnenšel tajms” piše da je Ljubov igrala “različite uloge” u poslovnom carstvu svog muža, zajedno sa drugim članovima porodice. Prigožinova deca, navodi list, su sva imala akcije u očevim kompanijama, pri čemu se se one često menjale između njih.

Prigožinova deca

Tako je, na primer, starija ćerka Polina 2019 bila akcionar u ruskoj kompaniji “Lahta plaza”, koja se u martu 2022. našla pod američkim sankcijama. Sada je pod kontrolom Prigožinovog sina Pavela. “Lahta plaza” je, prema korporativnim dokumentima, delila revizora i broj telefona sa ruskim kompanijama koje su isporučivale tešku industrijsku opremu rudarskim i šumarskim kompanijama u Africi koje su kasnije sankcionisale SAD i EU kao paravan Vagnera.

Polina je prvo dete Prigožina. Rođena je 1992, dok je sin Pavel rođen ili 1996. Ili ‘98. Mlađa ćerka Veronika rođena je 2005.

Podaci koje je sastavila Međunarodna federacija za konjičke sportive (FEI) pokazuju da su Veronika i Polina od 2014. učestvovale na stotinama takmičenja van Rusije – u Nemačkoj, Francuskoj, Portugalu, Italiji, Belgiji i Španiji. Nijedan od konja koje su jahale na tim takmičenjima nisu bili registrovani na Prigožinovo ime u FEI.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NAJMILIJI NEMI OD BOLA NAKON NJEGOVE SMRTI: Ko su članovi Prigožinove porodice? NESREĆA će ih razoriti”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter