Izvor: BSC HAPPY
23.02.2023 u 15:46
0

Konašenkov izašao sa najnovijim izveštajem: Evo kako su tekle borbe u Ukrajini u protekla 24 sata!

Ruske snage uništile su tokom proteklog dana šest ukrajinskih skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštio je u četvrtak portparol Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

„Šest skladišta municije ukrajinske vojske uništeno je u oblastima u blizini naselja Razdolnoje, Bogatir, Ugledar, Razliv i Vodjanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici i železničke stanice Ugljezboročnaja. Ruske snage napale su ukrajinske snage u oblasti Kupjanska, eliminišući preko 50 neprijateljskih vojnika tokom proteklog dana. U oblasti Kupjanska, vojna avijacija i artiljerija zapadne borbene grupe naneli su štetu ljudstvu neprijatelja u oblastima u blizini naselja Krahmalnoje, Peščanoje i Berestovoje u Harkovskoj oblasti i Novosjolovskoe u Luganskoj Narodnoj Republici. Gubici neprijatelja na tom području iznosili su 55 ljudi, dva kamioneta i haubicu D-20“, rekao je Konašenkov.

Konašenkov je dodao da je otprilike 85 neprijateljskih vojnika tokom proteklog dana eliminisano u oblasti Krasnog Limana.

„U oblasti Krasnog Limana, aktivna dejstva jedinica borbene grupe Centar, vazdušni udari, artiljerija i teška vatra iz bacača plamena naneli su štetu ljudstvu i opremi ukrajinske vojske u oblastima u blizini naselja Jampolovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, Stelmahovka i Červonaja Dibrova. u Luganskoj Narodnoj Republici. U protekla 24 časa na tom području uništeno je oko 85 pripadnika ukrajinske vojske, borbeno vozilo pešadije, dva borbena oklopna vozila, samohodna haubica Gvozdika i haubica D-30“, preneo je Konašenkov.

Prema njegovim rečima, ruske snage su eliminisale i preko 210 ukrajinskih vojnika u oblasti Donjecka.

„SVE JE NA AMERIKANCIMA“ Lukašenko uveren da se Rusija zalaže za okončanje sukoba u Ukrajini

„U oblasti Donjecka je u protekla 24 sata u ofanzivnim dejstvima jurišnih dobrovoljačkih timova uništeno preko 210 ukrajinskih pripadnika, šest oklopnih vozila, četiri motorna vozila, višecevni raketni bacač „Grad“ i haubica D-20. podrška jedinicama Pskovske formacije Vazdušno-desantnih snaga i udarima aviona i artiljerije Južne borbene grupe. U južnoj oblasti Donjecka, operativno-taktička avijacija i artiljerija borbene grupe Istok naneli su masivan udar na jedinice ukrajinske vojske u oblastima u blizini naselja Vodjanoje, Ugljedar i Dobrovolje u Donjeckoj Narodnoj Republici i železničke stanice Ugljezboročnaja. Gubici u toj oblasti u protekla 24 sata iznosili su 105 ukrajinskih pripadnika“, rekao je portparol.

Konašenkov je dodao da su raketne trupe i artiljerija ruskih snaga pogodile proteklog dana 97 ukrajinskih artiljerijskih jedinica po vatrenim položajima, kao i „ljudstvo i tehniku u 128 oblasti“, kao i to da su ruske snage PVO oborile ukrajinski jurišni avion Su-25 u Hersonskoj oblasti.

„PVO oborile su avion Su-25 ukrajinskog vazduhoplovstva u blizini naselja Kizomis u Hersonskoj oblasti. Pored toga, u protekla 24 sata uništeno je devet bespilotnih letelica“, rekao je portparol.

Ruske oružane snage su ukupno uništile 387 ukrajinskih borbenih aviona, 210 helikoptera, 3.222 bespilotne letelice, 405 raketnih sistema zemlja-vazduh, 7.994 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 1.038 višecevnih raketnih bacača i minobacača, 4,18 artiljerijskih topova. i 8.501 specijalno vojno motorno vozilo od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, preneo je Konašenkov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter