Izvor: Index
26.05.2020 u 21:18
0

KORONA IM JE ODNELA VIŠE OD 27.000 ŽIVOTA Od sutra je proglašena desetodnevna žalost

Španska vlada proglasila je desetodnevnu nacionalnu žalost od srede za žrtve koronavirusa, koji je odneo više od 27.000 života u toj zemlji.

Premijer Pedro Sančez je na Tviteru objavio da „nacionalna žalost u spomen na žrtve covida-19 počinje u sredu“.

Naglasio je da će desetodnevna žalost biti najduža u španskoj demokratiji, uspostavljenoj 1977. nakon Frankove diktature.

Za donošenje te odluke njegova vlada je čekala da Madrid i Barselona, dva najveća i najpogođenija grada, pokrenu ublažavanje mera ograničenja.

„Zastave će biti spuštene na pola koplja na svim državnim zgradama“, precizirala je portparolka vlade Marija Hesus Montero.

OVO MORATE PROČITATI

OGLASIO SE JOANIKIJE: Milo nam je ponudio da likvidiramo sami sebe!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

MIGRANTI OTVORILI NOVU RUTU KROZ BOSNU Strah u podgrmečkim selima!

HRVATI OPET POHRLILI U ŠOPING U SRBIJU

PUTIN RAZBIO ZAPADNE AGENTE Imamo genetsko oružje za masovno uništenje! (VIDEO)

SRPKINJA LJUBICA JE NAJLEPŠA ŽENA KONTINENTA! Zvanično proglašena za Miss Evrope!

Ona je rekla da će veliku službenu ceremoniju voditi kralj Felipe VI u spomen na žrtve epidemije, od kojih je 80 posto starije od 70 godina. Nije još poznat datum te komemoracije.

Španuja, koja ima oko 47 miliona stanovnika, jedna je od najteže pogođenih zemalja u Evropi s 27.117 umrlih i više od 236.000 obolelih, prema poslednjim podacima.

Desničarska opozicija je više puta zamerila vladi što nije proglasila nacionalnu žalost, ali Sančez je govorio da čeka usporavanje epidemije i početak ublažavanja mera.

U Sjedinjenim Državama, najpogođenijoj zemlji na svetu, američke zastave su bile na pola koplja na federalnim zgradama od 22. do 24. maja u spomen na umrle od koronavirusa.

Ranije je Italija minutom ćutanja i zastavama na pola koplja 31. marta odala počast umrlima, dok je u Kini 4. april bio proglašen danom žalosti.

Španska vlada u ponedeljak je revidirala podatke o žrtvama pandemije koronavirusa i smanjila ih na 26.834 umrla ili 1918 manje nego u nedelju.

„Novim sistemom praćenja omogućuje se izbegavanje dvostrukih prebrojavanja slučajeva, potvrđivanje podataka povezanih s koronavirusom i eliminiranje umrlih pogrešno pripisanih covidu-19“, objasnio je direktor Hitne službe Fernando Simon.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter