Izvor: BSC Happy
10.04.2023 u 19:29
0

„UVEK JE KREMLJ KRIV“, SAD IAKO ŠPIJUNIRAJU NE“: Peskov o curenju informacija!

Kremlj je u ponedeljak saopštio da postoji opšta tendencija da se uvek za sve krivi Rusija kada su upitani o optužbama da je Moskva možda stajala iza curenja dokumenata američkih obaveštajnih službi o nizu zemalja, uključujući Ukrajinu.

Zajednica nacionalne bezbednosti SAD se bori sa posledicama objavljivanja desetina tajnih dokumenata, uključujući uticaj na razmenu osetljivih informacija unutar vlade i veze sa drugim zemljama, izjavila su dva američka zvaničnika. 

Dokumenti, uključuju informacije o ratu u Ukrajini, uključujući gubitke za obe strane i druge detalje.

PROPALA UKRAJINSKA KONTRAOFANZIVA?: Curenje informacija poremetilo planove! (VIDEO)

Neki stručnjaci za nacionalnu bezbednost i američki zvaničnici kažu da sumnjaju da bi procurela informacija mogla biti Amerikanka, s obzirom na širinu tema obuhvaćenih dokumentima, ali ne isključuju proruske aktere.

Bivši službenik CIA-e rekao je da je velika verovatnoća da je Moskva orkestrirala curenje kako bi sejala konfuzija i potencijalne podele između Vašingtona i njegovih saveznika.

Na pitanje o navodima da je Rusija možda odgovorna, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao novinarima: „Ne mogu ovo ni na koji način da komentarišem. Vi i ja znamo da u stvari postoji tendencija da se uvek sve svaljuje na Rusiju. To je, generalno, bolest – rekao je Peskov.

Peskov, koji je curenje informacija nazvao „prilično zanimljivim“, rekao je da se to ne može isključiti.

 – Ali činjenica da SAD već duže vreme špijuniraju razne šefove država, posebno u evropskim prestonicama, iznova se javljala, izazivajući razne skandalozne situacije – rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter