Izvor: Oružje online/BSC Happy
27.09.2023 u 18:15
0

KRVAVA OSVETA RUSA ZA SEVASTOPOLJ: NOŽ U ŽILU KUCAVICU UKRAJINE – ZBRISANA LUKA U ODESI (VIDEO)

Kao odgovor na napade Kijeva na rusku teritoriju, ruska vojska se osvetila, eskalirajući udare na ukrajinsku vojnu, lučku i energetsku infrastrukturu koja obezbeđuje ukrajinsku vojsku.

Rusko Ministarstvo odbrane je prošle nedelje izvestilo o 12 grupnih udara raketama i bespilotnim letelicama širom Ukrajine. Poslednjih dana pojačan je intenzitet ruskih udara.

U noći 25. septembra, grad Odesa je bio izložen jednom od najsnažnijih napada u poslednje vreme. Morska luka u centru grada gotovo je potpuno uništena. Veliki požar izbio je u zgradi lokalnog hotela, u kojoj su navodno bili smešteni vojnici i koji je korišćen kao štab Oružanih snaga Ukrajine.


Kao rezultat masovnog napada, u regionu je uništen štab Operativne komande Jug, baza ukrajinske mornarice, lučki terminali i radionice za proizvodnju površinskih dronova.

Zauzvrat, ukrajinski izvori su izvestili o uništenju žitnice i skladišta u vlasništvu lokalnih preduzeća.

Ruske rakete su pogodile i vojni aerodrom Dolgincevo, koji se nalazi na periferiji Krivog Roga. Tamo se navodno nalaze ukrajinski ratni avioni naoružani projektilima Storm Shadow. Usled napada oštećeni su, između ostalog, objekti za podršku letenju.


Razmena udaraca između Kijeva i Moskve liči na igru ping-ponga, gde Rusija odgovara desetostrukom snagom.

Ukrajinske snage su 24. septembra izvele masovne udare na grad Tokmak u Zaporoškoj oblasti. Ruske protivvazdušne snage su oborile nekoliko projektila, ali su ostali pogodili gradske ulice, najmanje jedna osoba je poginula, 11 je ranjeno. U ukrajinskom granatiranju ubijeni su i civili u Novoj Kahovki, 5 je ranjeno u Donjecku, prenose ruski izvori.

Ukrajina je izvela masovne udare dronovima na ruski grad Kursk, gde je trebalo da se održi proslava Dana grada. Kako se navodi, jedan od dronova je udario u rafineriju u blizini aerodroma, oštećena je i železnička stanica i upravna zgrada.

Ukrajinski dron oboren je iznad vojnog aerodroma Halino koji se nalazi na periferiji grada. Kada su ruski vojnici pokušali da pregledaju oborenu bespilotnu letelicu, njena bojeva glava je detonirala. Prijavljeno je više žrtava.

Samo u noći 25. septembra ruska vojska je prijavila presretanje 3 ukrajinska bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, 2 su oborena iznad Kurske oblasti i još 4 u blizini Krima.

Poluostrvo Krim ostaje jedna od glavnih meta ukrajinskih napada. Posle udara na zgradu štaba Crnomorske flote, ukrajinska vojska je nastavila sa pokušajima da ošteti lučku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter