Izvor: Tanjug.rs
20.04.2023 u 22:45
0

LAVROV BEZ SUMNJE: „Ograničenja EU na uvoz ukrajinskog žita potvrđuju ruske procene“

Restrikcije koje su zemlje članice Evropske unije uvele na uvoz ukrajinske hrane, potvrđuju rusku procenu situacije u vezi sa Sporazumom o žitu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

– To potvrđuje naše procene da, za razliku od inicijativa koje je najavio generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš o potrebi da se pomogne najsiromašnijim zemljama, ukrajinska strana na sporazum o žitu gleda kao na komercijalni dogovor i kao takav, teško da može da pomogne trećim zemljama, rekao je Lavrov na konferenciji za medije sa ministrom spoljnih poslova Kube Brunom Rodrigezom Pariljom.

LAVROV DAO ULTIMATUM: „Razmislite šta ćete sa žitaricama“

Ruski šef diplomatije je istakao da gotovo ništa nije urađeno da se otklone prepre kada je reč o izvozu ruskog žita i đubriva u okviru Crnomorske inicijative.

– Što se tiče drugog i neizostavnog dela inicijative generalnog sekretara UN Antonija Gutereša, konkretno kada govorimo o otklanjanju bilo kakvih prepreka na putu ruskog izvoza đubriva i žitarica, zapravo ništa nije urađeno, rekao je Lavrov.

Tokom sastanka sa kubanskim kolegom, pozvao je Rodrigeza Parilju da poseti Rusiju.

– Pozvao sam ministra spoljnih poslova Kube u posetu Rusiji. Verujem da ćemo u dogledno vreme moći da saopštimo raspored, rekao je Lavrov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter