Izvor: Alo
07.03.2024 u 10:32
0

MAKRON SE OPET JUNAČI, POZIVA EVROPLJANE DA NE BUDU KUKAVICE: Iz Ukrajine mu stigao odgovor – pošaljite LEGIJU STRANACA

Makron je tokom posete Pragu rekao da je potreban "strateški iskorak" u vezi sa Ukrajinom.

– Sigurno se približavamo trenutku za Evropu u kojem će biti neophodno da ne budemo kukavice – rekao je Makron tokom posete Češkoj, koja promoviše plan kupovine oružja van Evrope za Ukrajinu. Govoreći kasnije, nakon susreta sa češkim predsednikom Petrom Pavelom, Makron je rekao da su Francuska i Češka „sasvim svesne da se rat vratio na naše tlo“.
– Da li je ovo ili nije naš rat? Možemo li skrenuti pogled u uverenju da možemo pustiti stvari da idu svojim tokom? – upitao je Makron.

Prema njegovim rečima, pojedine sile postale su „nezaustavljive“ i svakodnevno povećavaju svoju pretnju napadom, prenosi AFP.

– Moraćemo da živimo u skladu sa istorijom i hrabrošću koju ona zahteva – rekao je Makron.

Saveznici kritikovali Makrona, Ukrajinci traže Legiju stranaca

Makron se suočio sa kritikama mnogih zapadnih saveznika nakon što je na konferenciji u Parizu prošlog meseca razgovarao o ideji slanja zapadnih trupa u Ukrajinu. Većina Makronovih evropskih saveznika rekla je da neće slati trupe u Ukrajinu nakon njegovih komentara iznesenih 26. februara.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Francuska može da pošalje Legiju stranaca u Ukrajinu, rekao je Ruslan Bortnik, direktor Ukrajinskog instituta za analizu i upravljanje politikom, u intervjuu za Jutjub kanal „Politeka“.

Francuska čak ima specijalnu vojsku za ovo , koja se zove Legija stranaca, koja radi samo u inostranstvu – rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, Kijevu će biti sve teže da samostalno drži front s obzirom na trenutni intenzitet neprijateljstava — vojni resursi Ukrajine se bliži kraju.

– Trupe zapadnih saveznika u Ukrajini su vrlo verovatan scenario. Štaviše, severne zemlje Evrope: Britanija, Poljska potencijalno, baltičke zemlje, Holandija, Francuska, spremne su za takve scenarije – kaže kijevski analitičar.

EVROPU OČEKUJE VELIKI RAT? UKRAJINA JE SAMO POČETAK: Nema nade za mir, strateški cilj Zapada je UNIŠTENJE RUSIJE

Francuska Legija stranaca je jedinica Oružanih snaga Francuske koja se koristi samo na teritoriji drugih država. Uključuje i građane drugih država koji aktivno učestvuju u stranim vojnim kampanjama i mirovnim operacijama.

Prošle nedelje, predsednik Francuske Emanuel Makron je rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu , ali još nije postignut konsenzus. Ubrzo nakon Makronovih izjava, nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO- a u celini to neće učiniti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter