Izvor: Kurir.rs/BFMTV
09.01.2024 u 08:24
0

MAKRON ODABRAO NOVOG PREMIJERA FRANCUSKE? Uskoro zvanična objava – ovo niko nije očekivao

Ime novog premijera Francuske trebalo bi da bude objavljeno ovog prepodneva, objavio je BFMTV.

„KAKO SE OSUĐUJE“: Francuzi sikću na Makrona, kuršlus u najavi

Francuska televizija navodi da deluje da je, nakon jučerašnje iznenadne ostabke premijerke Elizabet Born, favorit u trci za čelo vlade trenutno Gabrijel Atal (34), ministar za nacionalno obrazovanje i omladinu, koji je član stranke Renesansa francuskog predsednika Emanuela Makrona.

BFMTV navodi da su mnogi ministri iz francuske vlade reagovali na ostavku Born, hvaleći njenu „hrabrost“ i „ubeđenja“, kao i to što se ponašala kao prava „državnica“.

Navodi se da je među onima koji su na društvenim mrežama uputili poruke povodom odlaska Born bio Žerald Dermanen, ministar unutrašnjih poslova, koji se prilikom poslednje rekonstrukcije vlade nadao da će je naslediti na funkciji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter