Izvor: kurir.rs
23.12.2023 u 21:07
0

NEOPISIVI MASAKR U AFRICI: Među 20 ubijenih je 12 dece i 2 trudnice

Naoružani napadači ubili su najmanje 20 ljudi i ranili devetoro u blizini zapadne granice Burundija sa Demokratskom Republikom Kongo, saopštila je vlada u subotu novinarima, u napadu koji je preuzela pobunjenička grupa Crvena Tabara.

– Među ubijenima u prepadu u petak uveče na selo Vugizo bilo je 12 dece, dve trudnice i policajac – rekao je portparol vlade, Žerom Nijonzima.

Crvena Tabara, koja se bori protiv vlade Burundija iz baza u istočnom Kongu od 2015. godine, tvrdi na platformi društvenih medija X (Tviter) da je ubila devet vojnika i jednog policajca.

UKRAJINA U SVE VEĆEM STRAHU: Rusi napreduju kod Avdejevke (VIDEO)

Lokalni stanovnici kažu da su tokom napada čuli zvukove pucnjave i eksplozije. Crvena Tabara je ranije saopštila da su napali i uništili opremu na međunarodnom aerodromu u Bujumburi u septembru, iako nije bilo prijavljenih žrtava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter