Izvor: Happy BSC
24.02.2024 u 07:56
0

MASOVNI NAPAD NA GODIŠNJICU RATA: Ukrajina pogodila jednu od najvećih ruskih čeličana

Velika eksplozija odjeknula je nešto posle ponoći nakon čega je plamen zahvatio metalurško postrojenje

Ukrajina je pogodila metalurški kombinat u Lipecku tokom masovnog napada dronovima na Rusiju u noći između petka i subote!

Velika eksplozija odjeknula je nešto posle ponoći nakon čega je plamen zahvatio metalurško postrojenje. Meštani Lipecka navode da su na nebu primećena četiri drona dok se na snimcima vide stubovi dima koji se izdižu iznad kombinata.


Guverner Lipecke oblasti Igor Artamonov saoštio je da je gorela jedna radionica i da nema opasnosti od ispuštanja opasnih materija.

– Požar je ugašen i nema povređenih – napisao je Artamonov na svom kanalu na Telegramu i dodao da se proverava da li je požar izazvao pad drona.


Novolipecki metalurški kombinat (NLMK) je inače jedna od četiri najveće čeličane u Rusiji i nalazi se otprilike 350 kilometara severoistočno od ukrajinske granice.

Bespilotna letelica je prema navodima očevidaca pogodila radionicu za sinterovanje.


– To bi moglo da zakomplikuje rad fabrike najmanje mesec dana – navodi kanal VČK OGPU.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je PVO tokom protekle noći dejstvovala i iznad Kurske i Tulske oblasti.

– Vazdušna odbrana oborila je tri ukrajinska drona iznad Tulske oblasti. Nije bilo razaranja i žrtava. Jedinice PVO ruskog Ministarstva odbrane nastavljaju borbeno dežurstvo – navodi se u poruci i dodaje da su prva dva drona na nebu iznad Tulske oblasti oborena nešto posle ponoći.

Rusija je u petak, podsetimo, ostala i bez izviđačkog aviona A-50, a još nisu jasne okolnosti koje su dovele do pada letelice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter