Izvor: Kurir.rs
13.10.2023 u 16:48
0

„A SAD ĆUTITE?“ Medvedev pravo u metu, Zapadu sve sasuo u lice posle objave iz Izraela

Zapadne zemlje sramno ćute na zahtev Izraela o evakuaciji više od milion stanovnika Gaze na jug, izjavio je zamenik rukovodioca Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„ZAPAD NAS GURA U TREĆI SVETSKI RAT“: Medvedev upozorio da će britanski instruktori u Ukrajini biti legitimna meta!

– Više od milion stanovnika Gaze treba hitno evakuisati na jug Pojasa na zahtev izraelske vojske. Svi „zapadni partneri” sramno ćute. Pitam se, kakva bi bila njihova reakcija na sličan zahtev kijevskom režimu da se evakuiše jedan od većih gradova? – napisao je Medvedev na njegovom Telegram kanalu.

Ranije su izraelske odbrambene snage pozvale civile da se evakuišu iz grada Gaza u pravcu juga. Izraelska vojska je obećala da će građani Gaze moći da se vrate svojim domovima i da će o tome biti izdato odgovarajuće obaveštenje.

Vojska Izraela takođe je istakla da stanovnici ne treba da približavaju zoni bezbednosne ograde na granici sa Izraelom. U saopštenju se takođe tvrdi da se borci Hamasa kriju u tunelima ispod kuća i u zgradama u Gazi.

Palestinsko-izraelski sukob

Prethodno, vojno krilo palestinskog pokreta Hamas u subotu je objavilo operaciju „Potop el Akse” protiv Izraela. Izraelska vojska nakon toga je saopštila da pokreće operaciju „Gvozdeni mačevi” protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu rekao je u obraćanju naciji da se zemlja nalazi u ratnom stanju i dodao da je naredio mobilizaciju rezervi. Izraelska vojska čisti naseljena područja.

Palestinsko-izraelski konflikt, u čijoj su osnovi teritorijalni interesi strana, decenijama predstavlja žarište u regionu.

Odlukom Ujedinjenih nacija, uz aktivnu ulogu SSSR, 1947. godine određeno je da budu formirane dve države – Izrael i Palestina – ali je osnovana samo izraelska država.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ranije je izjavio da je potrebno hitno zaustaviti krvoproliće između Izraela i Palestine i pozvao strane da prekinu borbena dejstva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter