Izvor: Tanjug
07.09.2022 u 20:44
0

Mihail Uljanov kritikovao misiju IAEA:“Vrlo dobro da znaju da granatiranje sprovode Ukrajinci, ali očigledno agencija ne može da priušti sebi da to kaže naglas!“

Eksperti Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) su svesni da ukrajinska vojska granatira nuklearnu elektranu Zaporožje, ali ne može to da izgovori naglas, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri međunarodnim organizacijama u Beču Mihail Uljanov.

„Nakon što su posetili to postrojenje, članovi (misije) IAEA moraju vrlo dobro da znaju da granatiranje sprovode Ukrajinci, ali očigledno agencija ne može da priušti sebi da to kaže naglas“, rekao je on u intervju televiziji Rosija-24, preneo je TASS.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

IAEA je u utorak pozvala da se zaustavi granatiranje u blizini nuklearne elektrane Zaporožje i da se odmah uspostavi bezbednosna zona oko nje, u izveštaju objavljenom nakon inspekcije Zaporožja prošle nedelje.

Postrojenje je pod kontrolom ruskih snaga od marta, ali tamo i dalje radi ukrajinsko osoblje i povezano je sa ukrajinskom električnom mrežom.

POLJACI SE SPREMAJU ZA MOGUĆI RAT SA RUSIJOM: Najambiciozniji program naoružanja u istoriji – broj vojnika biće povećan do 300 hiljada

I Kijev i Moskva optužuju jedni druge za ispaljivanje projektila na elektranu, što je izazvalo strah od nuklearne katastrofe slične onoj u Černobilju.

Ukrajina negira da napada postrojenje i optužuje Moskvu da je stacionirala teško naoružanje u nuklearnoj elektrani, što Rusija negira, preneo je Rojters.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter