Izvor: Tanjug
25.12.2022 u 08:28
0

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA KINE VEOMA SAMOUVEREN: „Odnosi Pekinga i Moskve su čvrsti kao monolit!“

Kinesko-ruski odnosi su čvrsti kao monolit i ne menjaju se pod uticajem nestabilne međunarodne situacije, rekao je danas ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji na simpozijumu posvećenom kineskoj diplomatiji.

RUSIJA I KINA PRETE JAPANU? Moskva i Peking izvode zajedničke pomorske vežbe u vodama Istočnog kineskog mora!

„Odnosi koji se održavaju između Kine i Rusije su čvrsti kao monolit. Nisu osetljivi na mešanja i provokacije, a velike promene im ne nanose štetu“, rekao je ministar Vang, preneo je TAS S.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kineski šef diplomatije je istakao da saradnja između Pekinga i Moskve nije antagonistička i nije usmerena protiv bilo koje treće strane. „Kina i Rusija čvrsto su opredeljene protiv hegemonije i protiv novog hladnog rata“, kazao je on i istakao da obe zemlje proaktivno unapređuju bilateralnu saradnju, baveći se zajedničkim strateškim interesima, uz međusobno poverenje.

Vang je rekao da je trgovinski promet između Kine i Rusije na nivou od oko 200 milijardi dolara godišnje i istakao značaj velikih bilateralnih projekata koji se realizuju zajedničkim naporima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter