Izvor: Kurir.rs
28.02.2023 u 09:07
0

MOLDAVCI VEOMA ZABRINUTI, DA LI S RAZLOGOM? Najveće vojno skladište na istoku Evrope minirano?!

Izveštaji Moldavske akademije nauka navode da bi eksplozija mogla biti jačine atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Bivši vojni inspektorat Ministarstva odbrane Moldavije objavio je da su oružane snage Pridnjestrovlja opremile eksplozivom sva skladišta oružja unutar tog otepljenog regiona, uključujući skladište municije Kobasna.

MOLDAVIJA USKORO DOBIJA NOVU VLADU: Predsednica Maja Sandu danas na važnoj ceremoniji

Skladište municije u Kobasni najveće je skladište oružja u istočnoj Evropi i sadrži do 20.000 tona oružja i municije iz sovjetske ere.

Izveštaji Moldavske akademije nauka navode da bi eksplozija mogla biti jačine atomske bombe bačene na Hirošimu i Nagasaki.

Ono po čemu je Pridnjestrovlje poznato jesu velika vojna skladišta još iz vremena Sovjetskog Saveza. Da ironija bude veća na samo 2 kilometra od granice sa Ukrajinom nalazi se veliko vojno skladište puno puščane municije, artiljerijskih granata i raketa za višecevne bacače raketa.

Takođe u par skladišta nalazi se i dosta tenkova T-64BV, borbenih vozila pešadije BMP-1, 2, BTR 60, 70, BRDM 1 i2, guseničari MT LB, BTR 50 gomila artiljerije, haubica 152 mm D-44, protivtenkovskih topova MT 12 kalibra 100 mm, protivavionskih topova KS-19 kalibra 100 mm, tu su i višecevni bacači raketa kalibra 122 mm, protivavionski topovi kalibra 14,5, 23 i 57 mm, kao i radari za osmatranje P-12.

Drugo veće skladište nalazi se na 5 kilometara od ukrajinske granice i navodno u njemu postoje bojeve glave za artiljerijska zrna sa nukelearnim punjenjem. Naravno, to spada u još jedan mit, bajku, basnu i legendu koja egistira više od 30 godina, ali zapadnjaci vole obilato da to eksploatišu u medijskim spinovima i vođenju specijalnog rata. Osim klasičnih artiljerijskih zrna nema ništa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter