Izvor: Sputnik Srbija
20.09.2022 u 12:04
0

MORA DA NAPUSTI NATO AKO HOĆE U ŠOS: Uslovi koje Turska mora da ispuni da bi postala član organizacije!

Turska mora da ispuni niz kriterijuma za ulazak u Šangajsku organizaciju za saradnju (ŠOS) i da ne bude član blokova kao što je NATO, izjavio je za medije specijalni predstavnik predsednika Rusije u Ministarstvu inostranih poslova Rusije Bahtier Hakimov.

„Imamo određene uslove za prijem novih članova koji se sastoje od niza kriterijuma, među kojima su: da su deo Evroazijske regije, da aktivno održavaju diplomatske, trgovinsko-ekonomske odnose i kulturne veze sa državama članicama ŠOS, da nisu u konfliktu sa državama ŠOS-a, da nisu uvučeni u spoljni konflikt, da nisu pod sankcijama Saveta bezbednosti UN, kao i da ne učestvuju u radu neprijateljskih blokova ili blokova koji deluju protiv članova ŠOS-a“, rekao je ruski diplomata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ERDOGAN: Ankara nema nameru da polaže račune Evropskoj uniji za učešće na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Samarkandu!

On je naveo da je Turska član NATO-a koja je Rusiju proglasila ne samo protivnikom, nego neprijateljem broj jedan.

Prema njegovim rečima, Turska odavno učestvuje u radu ŠOS-a kao partner u dijalogu i uključena je u praktične aktivnosti. Zaključio je i da u slučaju da Organizacija dobije zahtev za članstvo, on će se detaljno razmotriti i naglasio da za sada on nije dobijen.

Ranije je turski lider Redžep Tajip Erdogan izjavio da je cilj Ankare članstvo u ŠOS-u.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter