Izvor: Kurir.rs
09.04.2023 u 16:12
0

PROCURILI TAJNI AMERIČKI RATNI PLANOVI ZA UKRAJINU? Pentagon pokrenuo istragu, evo šta rade Rusi!

Njujork tajms prenosi da je teško proceniti uticaj curenja dokumenata na razvoj situacije na frontu, kako sada tako i u narednim mesecima.

Na društvenim mrežama su objavljeni tajni ratni dokumenti s detaljima planova Sjedinjenih Država i NATO za jačanje ukrajinske vojske uoči planirane ofanzive protiv ruskih snaga!

PROCURILI AMERIČKI I NATO TAJNI PLANOVI ZA UKRAJINU: „Strogo poverljivo“: „Alarm u Pentagonu, informacije se dele po društvenim mreža!“

To su za Njujork tajms potvrdili viši zvaničnici iz administracije američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Zvanični Pentagon je pokrenuo istragu o tome ko je odgovoran za curenje dokumenata koji su se prvo pojavili na Tviteru i Telegramu, društvenim mrežama koje imaju više od 500 miliona korisnika. Istovremeno, stručnjaci upozoravaju da su originalni dokumenti modifikovani u odnosu na originalne.

U verzijama koje su procurile američke procene ukrajinskih žrtava su preuveličane, a ruskih umanjene, što upućuje na mogući pokušaj širenja dezinformacija u režiji Moskve, navodi Njujork tajms.

Objavljene su fotografije grafikona očekivanih isporuka oružja, procene snaga bataljona i drugih planova, što predstavlja znatan bezbednosni propust američkih obaveštajnih službi.

Zvaničnici iz Bajdenove administracije rade na uklanjanju dokumenata s društvenih mreža, ali to ne ide tako brzo.

– Svesni smo izveštaja o dokumentima na društvenim mrežama, Pentagon istražuje o čemu se radi – rekla je Sabrina Sing, portparolka Pentagona.

U dokumentima nema konkretnih borbenih planova o tome kako, kad i gde se planira pokretanje ukrajinske ofanzive, za koju američki zvaničnici kažu da je „verovatna“ u narednih oko mesec dana. Dokumenti su stari oko pet nedelja i navode pregled onoga što bi Ukrajincima trebalo za ofanzivu. Ipak, ruskim planerima i analitičarima oni obezbeđuju brojne informacije koje ranije nisu imali. Primera radi, dokumenti navode brzinu kojom Ukrajinci troše rakete za HIMARS, precizni američki višecevni raketni bacač.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter