Izvor: Kurir.rs
04.03.2023 u 07:23
1

BАHMUT PRED PADOM? Ukrajinci potpuno okruženi u najsurovijoj borbi!

Pad Bahmuta, ako se zaista dogodi u narednim danima, predstavljao bi prvu veliku pobedu Rusa od početka ukrajinske kontraofanzive u septembru.

„Vagnerovci“ sve više napreduju u gradu oko kog se vode borbe od 1. avgusta, stručnjaci smatraju da će Rusi, ako zauzmu Bahmut i Slavjansk, krenuti na Kramatorsk i u dalje uništavanje infrastrukture,

UKRAJINCI PREOSTALE MOSTOVE U BAHMUTU DIŽU U VAZDUH: „Pokušavaju da zaustave prodor Vagnerovaca u gradsko jezgro!“ (VIDEO)

Vojnici ruske armije i plaćenici Vagner grupe napreduju ka Bahmutui skoro potpuno su okružili ukrajinske branioce u gradu oko kojeg se od 1. avgusta vode najkrvavije borbe ovog rata, a vođa „vagnerovaca“ Jevgenij Prigožin najavio je da će ovaj grad pasti uskoro, javljaju svetske agencije.

Povlačenje dronova

– Zelenski, predaj Bahmut. Jedinice privatne vojne kompanije „Vagner“ su praktično potpuno okružile grad. Samo jedan put za izlazak je ostao. Prsten se steže. Ako smo se dosad borili sa ukrajinskom profesionalnom vojskom, danas vidimo samo starce i decu. Oni se bore, ali njihovi životi su kratki, traju dan ili dva. Pusti ih da se vrate svojim kućama – poručio je Prigožin u video koji je podelio preko Telegrama, a iz samog Bahmuta.

Komandant ukrajinske kopnene vojske Oleksandr Sirski posetio je juče Bahmut i s lokalnim komandirima razgovarao o jačanju odbrane.

– Neprijatelj ne odustaje od nade da će osvojiti Bahmut i nastavlja da gomila trupe kako bi okupirao ovaj grad – rekao je on u saopštenju, a prenosi Rojters.

Komandir ukrajinske jedinice zadužene za dronove u Bahmutu Robert Brovdi poručio je na internetu da je njihovoj jedinici naređeno povlačenje posle 110 dana borbi.

Važna tačka

Vojni komentator Boško Jovanović kaže da Ukrajinci moraju da urade sve da zadrže Bahmut.

– Zadržavanje na liniji Kramatorsk-Slavjansk-Bahmut dozvoljava Ukrajincima da se između Dnjepropetrovska, Kijeva i Donbasa napravi nekoliko odbrambenih linija. Fortifikacija nikad neće biti prevaziđena i uvek će biti potrebna. Ako Rusi zauzmu Bahmut i Slavjansk, krenuće na Kramatorsk i, naravno, na dalje uništavanje železničke, energetske i vodne infrastrukture – rekao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BАHMUT PRED PADOM? Ukrajinci potpuno okruženi u najsurovijoj borbi!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter