Izvor: ALO
19.04.2024 u 11:10
0

RUSI LANSIRALI 15 RAKETA! BEZ MILOSTI, SVE POČISTILI: Dronovi su Ukrajince DOKRAČILI!

Lansirano je ukupno 15 raketa, od kojih je deo lansiran sa strateškog bombardera "TU-95 MS", kao i 14 bespilotnih letelica, iranskih dronova tipa "Šahid".

Ruske snage su izvršile još jedan snažan kombinovani napad na Ukrajinu, a prema navodima na društvenim mrežama u njemu su korišćene bespilotne letelice i rakete ispaljene sa strateških bombardera.

 

 

MEDVEDEV OTKRIO PLAN ZAPADA: Zelenski ima razlog da bude uplašen

Lansirano je ukupno 15 raketa, od kojih je deo lansiran sa strateškog bombardera „TU-95 MS“, kao i 14 bespilotnih letelica, iranskih dronova tipa „Šahid“. Međutim, najveću pažnju je privukao pad ruskog strateškog bombardera novije generacije „TU-22M3“, koji je pao u južnom delu Rusije nakon borbene misije u Ukrajini.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak pada letelice, a Vladimir Vladimirov, guverner Sravropolja, potvrdio je da su se piloti katapultirali i da nije bilo žrtava.

Međutim, agencija RIA Novosti je prenela da su trojica pilota pronađena i da su dvojica prebačena u bolnicu, dok se za četvrtim traga. Ministarsto odbrane Ruske Federacije saopštilo je da je „tehnički kvar“ uzrok udesa aviona imajući u vidu da u letelici nije bilo municije.

Potvrdu ovih navoda iz nezavisnih izvora nije bilo moguće dobiti.Strateški bombarder „Tu-22“ ušao je u upotrebu u SSSR 1972. nakon čega je napravljeno nekoliko usavršenih verzija. Prva modernizacija je izvršena 2007, a ugovor o potpunoj nadogradnji je potpisan 2014. Tada je avion dobio bolji modifikovani radar NV-45M, zajedno sa novom navigacionom opremom i modifikovanim sistemom kontrole leta. Agencija TASS je 2020. prenela da je sa ovog aviona izvršeno probno lansiranje hipersoničnih raketa. U septembru prošle godine je objavljeno da je TU-22M3 modifikovan i osposobljen da nosi rakete čija je bojeva glava teška 1.700 kilograma. Procenjuje se da je cena jedne moderne verije ovog aviona oko 200 miliona dolara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter