Izvor: cnn
03.02.2024 u 00:47
0

NAPADI IZVRŠENI SA BOMBARDERIMA B1: Napad SAD na Siriju i Irak izveden u skladu sa vremenskim prilikama

Svesni smo da je bilo i da će biti žrtava, to smo uračunali kažu u Pentagonu

Prema general-potpukovniku Daglasu A. Simsu, koji je rekao da SAD žele da izbegnu „nepotrebne žrtve“, vreme za napade u petak na ciljeve u Iraku i Siriji bilo je dizajnirano u skladu sa vremenskim prilikama u regionu. Petak je bio „najbolja prilika“ u pogledu vremenskih prilika za početak napada, rekao je Sims.

Dok američka municija može da deluje u oblacima, SAD su čekale do lepog vremena u „interesu da osiguramo da pogađamo sve prave mete“.

ŽESTOKI UDARI NA SIRIJU: Ovo je tek početak najavio Lojd Ostin nakon pogođenih 85 ciljeva, paziće da izbegnu Iran

Američki bombarderi koji su izvršili napade doleteli su iz Sjedinjenih Država, rekao je Sims.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi rekao je da su Sjedinjene Države obavestile iračku vladu o svojim planovima. Međutim, on je rekao da nije bilo komunikacije – pozadinskog ili nekog drugog – sa Iranom nakon napada u kojem su ubijena tri Amerikanca u Jordanu prošlog vikenda.

Sjedinjene Američke Države saopštile su da su pokrenule napade na 85 ciljeva u Iraku i Siriji kao odgovor na napad militanata koje podržava Iran u nedelju na američku vojnu ispostavu u Jordanu.

Bombarderi Er Fors B-1 bili su među američkim avionima koji su u petak izveli napade u Iraku i Siriji, rekao je zvaničnik odbrane za CNN.

B-1 je teški bombarder dugog dometa koji može da koristi precizno i neprecizno oružje.

Posade bombardera koje su doletele iz SAD uspele su jednim letom bez zaustavljanja, rekao je novinarima u petak general-potpukovnik Daglas Sims, direktor operacija Združenog načelnika štabova.

SAD su „zaista sigurne“ u preciznost svojih udara na ciljeve milicije, rekao je Sims, pripisavši tu procenu bombarderima B-1.

„Prve indikacije su da smo pogodili tačno ono što smo hteli da pogodimo, uz niz sekundarnih eksplozija povezanih sa municijom i logističkim lokacijama“, rekao je on.

Sims je rekao da su SAD očekivale da će biti žrtava kada su birale svoje mete.

„Znamo da postoje militanti koji koriste ove lokacije“, rekao je on. „Izveli smo ove udare večeras sa idejom da će verovatno biti žrtava povezanih sa ljudima unutar tih objekata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter