Izvor: TANJUG
20.07.2022 u 09:34
0

„NATO NE ZNA GRANICE AKO MU JE PUT OTVOREN“: Iranski vođa podržao Putina u invaziji na Ukrajinu

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei podržao je rusku invaziju na Ukrajinu.

– Rat je surova i teška tema i Iranu nije nimalo drago što zbog toga pate obični ljudi, ali u slučaju Ukrajine, da niste preuzeli inicijativu, druga bi strana svojom inicijativom izazvala rat – rekao je Hamnei u utorak u Teheranu, u razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

PUTIN PREDLOŽIO POKRETANJE SEVERNOG TOKA 2! To bi povećalo isporuke gasa Evropi!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je izjavio da „NATO ne zna granice ako mu je put otvoren“ i da Alijansa nije zaustavljena u Ukrajini, „započela bi isti rat nešto kasnije pod izgovorom Krima“, navodi britanski list.

Iranski vođa je naglasio da Rusija i Iran moraju više da sarađuju kako bi smanjili moć dolara.

Putin se složio sa stavom Irana da nije imao drugog izbora nego da izvrši invaziju.

– Niko nije za rat, a gubitak života običnih ljudi je velika tragedija, ali ponašanje Zapada nas je nateralo da nemamo izbora nego da reagujemo – saopštio je ruski predsednik.

On je naveo da su mu neke evropske zemlje potvrdile da su bile protiv članstva Ukrajine u Severnoatlantskom savezu, ali da je na njih izvršen pritisak iz Vašingtona.

– Bili smo protiv članstva Ukrajine u NATO, ali smo pristali pod pritiskom Amerike, što pokazuje njihovu nesamostalnost – naglasio je Putin, navodi britanski Gardijan.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u Teheran učestvovao u tri runde bilateralnih pregovora i na samitu Irana, Turske i Rusije, koji su garanti Astanskog procesa za Siriju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter