Izvor: Tanjug
01.11.2022 u 13:58
0

„NE ŽELIM DA BUDEM POVEZAN SA FAŠISTIČKOM ZEMLJOM“: Ruski milijarder se odrekao državljanstva zbog sukoba u Ukrajini!

Milijarder Oleg Tinkov, osnivač onlajn banke „Tinkof“, izjavio je danas da se odrekao ruskog državljanstva zbog sukoba u Ukrajini, koji je žestoko kritikovao.

RAT U UKRAJINI POREMETIO PLANOVE RUSKIM TAJKUNIMA: Najbogatiji biznismeni od početka godine izgubili 84 milijarde dolara, ovakav ishod nisu očekivali!

„Doneo sam odluku da se odreknem ruskog državljanstva. Ne mogu i ne želim da budem povezan sa fašističkom zemljom koja je započela rat sa svojim mirnim susedom i koja svakodnevno ubija nevine ljude“, napisao je Tinkov na Instagramu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Milijarder je izrazio nadu da će i drugi istaknuti ruski biznismeni slediti njegov primer, kako bi oslabili „režim predsednika Vladimira Putina i njegovu ekonomiju“ i na kraju ga poraziti.

Tinkov je uz poruku postavio i fotografiju potvrde ruskog konzulata kojom se potvrdjuje da više nema rusko državljanstvo.

„Mrzim Putinovu Rusiju, ali volim sve Ruse koji su jasno protiv ovog sumanutog rata“, dodao je Tinkov.

Njegova banka, koja je postigla uspeh, navela je 2020. godine da je treća banka po veličini u Rusiji posle Sberbanke i VTB. Banka je dodala da ima oko 20 miliona klijenata.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter