Izvor: BSC HAPPY
02.03.2023 u 14:55
2

„NEĆEMO RADITI NIŠTA PREKO GLAVE UKRAJINACA“: Šolc ne odustaje od snažne podrške Ukrajini

Nijedan mirovni sporazum neće biti sklopljen bez uzimanja u obzir stava Ukrajine, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc, obraćajući se danas parlamentu.

Neće se sklapati nikakav mirovni sporazum preko glave Ukrajinaca, istakao je on.

– Nemoguće je postići mir ako se ovde u Berlinu postavljaju zahtevi da nikada više ne ulazimo u rat i da se prestane sa isporukom oružja Ukrajini, naglasio je Šolc.

ŠOLC MOLI KINU DA NE ŠALJE ORUŽJE RUSIJI: „Izvršite pritisak na Moskvu da povuče svoje snage“

– Ako Ukrajina prestane da se brani, to neće značiti mir, to će značiti kraj Ukrajine, dodala je on.

– Rusija se i dalje raduje vojnoj pobedi. Međutim, pobede neće biti jer zajedno sa našim partnerima nastavljamo da podržavamo Ukrajinu, dodao je on.

Takođe je napomenuo da Kina treba da razgovara sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o naporima za postizanje mira.

Šolc je upozorio Peking da ne šalje oružje Rusiji i pozvao Kinu da izvrši pritisak na Moskvu da povuče trupe iz Ukrajine.

Osim toga, Šolc je pozdravio činjenicu da je kineski predsednik Si Đinping „nedvosmisleno odbacio upotrebu i pretnju upotrebom nuklearnog oružja” u sukobu u Ukrajini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “„NEĆEMO RADITI NIŠTA PREKO GLAVE UKRAJINACA“: Šolc ne odustaje od snažne podrške Ukrajini”

  1. Tako je radio i njegov idol ADOLF 1939.
    MISLIM DA ĆE NEMCI PROKLINJATI ADOLFA ŠOLCA.
    SAMO TREBA DA POGLEDAJU SLIKE DREZDENA I BERLINA.
    A,POŠTENO, PITAM SE ŠTA JE SA RUSIMA??

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter