Izvor: bsc happy portal/Vijesti
10.05.2023 u 11:32
0

NEKE SU MOŽDA SRPKINJE! INTERPOL MOLI ZA POMOĆ: Utvrđuje se identitet 22 ubijene žene (VIDEO)

Pomoću operacije "Identifikuj me" Interpol želi da reši slučajeve femicida stare i do 40 godina.

Interpol je u sredu uputio apel javnosti da pomogne u identifikaciji tela 22 žene ubijene u Nemačkoj, Holandiji i Belgiji u razdoblju od nekoliko decenija, a čiji identitet nikada nije utvrđen.

Interpol želi da reši te „zaboravljene slučajeve“ ubistava žena koja su se dogodila prije 10, 20, 30 pa čak i 40 godina te je pokrenuo operaciju „Identifikuj me“.

DOTUKLA GA „MOSKOVSKOM MAZGOM“: Žena napisala knjigu o tugovanju zbog smrti muža, pa optužena za ubistvo!

Najstariji slučaj datira iz oktobra 1976. kada je telo nepoznate žene pronađeno na parkingu uz autoput u Holandiji, a najnoviji je iz jula 2019. i radi se o ženi čije je telo pronađeno u gradskom parku u Belgiji.

Nacionalne policije nisu identifikovale žrtve i zbog činjenice da te žene nisu poreklom iz zemalja u kojima su ubijene.

Za svaku od 22 žrtve će biti objavljene fotografije napravljene uz pomoć tehnologije rekonstrukcije lica i sa  podacima o tome kada su tela pronađena, uz lične predmete pronađene kod žrtava.

-Ako se sećate prijateljice, članice porodice ili koleginice koje su iznenada nestale, molimo vas dobro pogledajte i kontaktirajte nacionalnu policiju putem obrasca ako imate bilo kakvu informaciju o nestalima- piše na stranici Interpola.

François-Xavier Laurent, voditelj baze podataka DNK-a u Interpolu je za AFP rekao da se pretpostavlja da su neke od ubijenih žena iz zemalja istočne Europe.

-Moguće je da se radi o ženama koje su se uputile na turističko putovanje, ali moguće je i da se radi o žrtvama trgovine ljudima- rekao je Laurent. Slučajevi nisu međusobno povezani, ali im je zajednički „međunarodni kontekst“, dodao je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter