Izvor: Tanjug
05.07.2023 u 18:16
0

NA RUSIJU ILI ZA ODBRANU? NEMAČKA nabavlja 60 HELIKOPTERA „ČINUK“

Nemačka će kupiti 60 helikoptera "činuk" od Boinga u paketu, koji će koštati do osam milijardi evra, a u taj paket spada i neophodna infrastruktura za letelicu, izjavila su danas Rojtersu dva člana parlamentarnog odbora za budžet.

Oni su naveli da je komisija donela odluku da se pomenuta transakcija odobri i uključuje nabavku teških helikoptera CH-47 za 6,27 milijardi evra; 700 miliona evra za servis; 240 miliona evra za nacionalne ugovore i 750 miliona evra za infrastrukturu.

Nemačka je saopštila da planira kupovinu 60 teških helikoptera „činuk“ od Boinga prošle godine kako bi zamenila svoju zastarelu flotu sačinjenu od helikoptera marke „sikorski“ CH-53. Navodi se da je prvobitno u budžetu bilo predviđeno šest milijardi evra.

DOK ZELENSKI UBIRA MILIJARDE, GROBLJA NE MOGU DA PRIME HILJADE POGINULIH: Snimak sahrane palog borca ledi krv u žilama (VIDEO)

Nemački kancelar Olaf Šolc promenio je odbrambenu politiku u februaru 2022. nakon početka rata u Ukrajini, kada je naglo povećao izdatke za odbranu, izdvojivši 100 milijardi evra za nemačke oružane snage Bundesver.

Kako je rečeno, nabavkom 60 teških transportnih helikoptera za 7,2 milijarde evra, biće urađeno jedno od najvažnijih popunjavanja specijalnog fonda Bundesvera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter