Izvor: Kurir.rs/FoNet
29.01.2023 u 21:59
0

NEMAČKA NEĆE SLATI AVIONE UKRAJINI: Kancelar Šolc odbio isporuku F-16 i F-35 Kijevu!

Iz Vašingtona je saopšteno da će u četvrtak sa Kijevom razgovarati o ideji isporuke aviona "veoma pažljivo", dok zahtev za isporuku raketa nije komentarisan, ali je poznato da Amerika to odbija.

Kancelar Nemačke Olaf Šolc izjavio je danas da Ukrajini neće biti isporučeni borbeni avioni koje traži i upozorio da ne sme doći do rata u nadmetanju za oružje.

NOVOGODIŠNJA PORUKA OLAFA ŠOLCA PODELILA SVET I NAPRAVILA DEBATU: „Putinov „imperijalistički rat“ je prekretnica koja Nemačku stavlja u iskušenje!“

U intervjuu nemačkom listu „Tagešpigl“ Šolc je rekao da će u narednom periodu biti usredsređen na isporuku tenkova „leopard“ Ukrajini.

– Činjenica je da smo tek doneli odluku o slanju tenkova, zbog čega mi deluje neozbiljno da se u Nemačkoj već pokreće nova debata o slanju oružja u Ukrajinu, kazao je Šolc.

Nemačka se u sredu obavezala da će Ukrajini isporučiti 14 tenkova „leopard“, posle višenedeljnog pritiska saveznika, a u isto vreme su i SAD odlučile da Ukrajini obezbede svoje tenkove „M1 abrams“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dva dana kasnije zamenik ukrajinskog ministra spoljnih poslova Andrij Melnik pozvao je Zapad da im obezbedi borbene avione – američke F-16 i F-35, Evrofajter, Tornado, francuske Rafale i švedske Gripen, dok je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski tom spisku dodao i dugometne rakete, koje mogu da pogađaju ciljeve do 300 kilometara.

Šolc je danas ponovio da NATO ne ratuje sa Rusijom i poručio da saveznici „neće dozvoliti da dođe do takve eskalacije“.

Potvrdio je da redovno razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i precizirao da su se poslednji put čuli u decembru.

Neophodno je da razgovaramo, kazao je Šolc i dodao da je uvek slao jasnu poruku da je napad na Ukrajinu neprihvatljiv i da ova situacija može da se reši samo povlačenjem ruske vojske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter