Izvor: Tanjug
18.03.2023 u 18:10
0

ŠOLC SMANJUJE NEMAČKU ZAVISNOST OD KINE: Okreće se ka Japanu

Nemačka i Japan planiraju čvršću saradnju u odbrani i snabdevanju ključnim sirovinama, dogovorili su se danas u Tokiju lideri dve zemlje.

Naredne godine, nemačke oružane snage će ponovo poslati brod u Tihi okean da pristane u Japanu, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc, koji je misiju nazvao „posvećenošću slobodi plovidbe”.

„MARŠ ZA MIR“ U PARIZU: Počeo protest protiv isporuke oružja Ukrajini

Šolc se sastao sa japanskim premijerom Fumiom Kišidom u Tokiju, a njihovi razgovori bili su fokusirani na međunarodnu saradnju dok Berlin nastoji da smanji svoju ekonomsku zavisnost od kineskih sirovina usred tenzija oko globalnih lanaca snabdevanja.

Obe zemlje žele da se pozabave i obuzdaju rizik od prekomerne zavisnosti, navodi se u saopštenju.

Državne institucije Japana i Nemačke će proširiti saradnju, a predviđena je i dalja podrška vlade vađenju, preradi i reciklaži.

Berlin pokušava da diverzifikuje snabdevače i izvuče pouke iz svoje nekadašnje zavisnosti od Moskve u snabdevanju gasom, koja je na brzinu okončana nakon što je Kremlj započeo invaziju na Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter