Izvor: TANJUG
15.10.2022 u 12:06
0

NEZAPAMĆENA SUŠA U AMERICI: Nivo vode na Misisipiju najniži do sada, otežana plovidba! (VIDEO)

Nivo vode na Misisipiju dostigao je kritično nizak nivo što je izazvalo kašnjenje brodova na tom području, gde nekoliko poslednjih sedmica nije bilo kiše.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kašnjenje brodova izazvaće velike ekonomske gubitke. 

Nivo vode na reci Misisipi opao je toliko da su se barže nasukale i više od 2.000 brodova je platilo skupe usluge brodova tegljača.

U basenu reke Misisipi proizvodi se oko 92 odsto poljoprivrednih proizvoda koje SAD izvozi i 78 odsto svetskog izvoza krmnog žita i soje.

Kašnjenje u brodskom transportu na Misisipiju dovelo je preusmeravanja prevoza poljoprivrednih proizvoda železnicom, što je uticalo na povećanje cena tog vida transporta.

U Viksburgu na zapadnom Misisipiju od početka septembra palo je manje od 2,54 centimetara po metru kvadratnom, što je najmanja količina padavina za poslednjih 70 godina.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter