Izvor: telegraf
06.06.2020 u 21:42
0

NOVA ČELIČNA PTICA RUSIJE: Ruski „Ohotnik“ lovi na velikim visinama! (VIDEO)

„Ohotnik“ je u stanju da dostigne brzinu od 1.000km/h, ima veći raspon krila od Su-57, a pod punim opterećenjem težak je čak 20 tona

Novi ruski borbeni dron, delo kompanije Suhoj, nalazi se u fazi intenzivnog testiranja i probnih letova koji sprovodi ruska vojska. „Ohotnik“, odnosno lovac, svoj prvi probni let je imao 30. avgusta prošle godine, a potom je u septembru leteo zajedno sa borbenim avionom pete generacije Su-57.

Tokom tog probnog leta, dron je u „automatizovanom modu“ sam manevrisao na visini od 1.600 metara, a let je trajao više 30 minuta.

„Ohotnik“ poseduje napredne izviđačke i stelt sposobnosti i u stanju je da dostigne brzinu od 1.000 kilometara na čas. U vreme prvog leta „Ohotnika“, ruski mediji su navodili da je novi dron pod punim opterećenjem težak čak 20 tona i da ima domet do 5.000 kilometara.

Raspon krila iznosi skoro celih 20 metara (kod Su-57 je 14,1 metar), a ukupna dužna letelica je 14 metara. Ipak, mnogi detalji o dronu, koji nosi oznaku S-70, još uvek nisu poznati, ali se smatra da će on biti u stanju da razmenjuje podatke, odnosno da će biti umrežena i kontrolisana iz aviona u vazduhu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter