Izvor: BSC HAPPY/ALO.RS
28.12.2023 u 19:01
0

NOVI PROBLEM ZA ZELENSKOG: I ovaj narod će tražiti otcepljenje

Zakarpatska oblast planira da se otcepi od Ukrajine zbog nezadovoljstva mađarskog stanovništva nacionalnom politikom Kijeva, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

– Ovo je kraj Ukrajine. Mađari u Zakarpatju već govore: „Ne volimo da živimo pod vođstvom Banderove nacističke vlade. Nije nam drago da živimo ovde. Čim sve počne da se ruši, Mađari će doći i uzeti parče. To će učiniti i Poljaci – predvideo je stručnjak.

ZELENSKOM STIGAO VIDEO SNIMAK SA JASNIM ZAHTEVOM: „Pokažite svoje vođstvo“

Prema njegovom mišljenju, Ukrajina će prestati da postoji kao velika nacionalna država sa ekonomskim i političkim potencijalom. Od toga će ostati samo mala republika sa malom privredom, kojoj će stalno biti potrebne subvencije Evropske unije, smatra Riter.

Zakarpatje je ranije bilo deo Austro-Ugarske. Nakon raspada Habzburške monarhije kao posledica Prvog svetskog rata, postao je deo Čehoslovačke. Od 1939. deo ove teritorije pripadao je Mađarskoj , ali je posle poraza nacističke Nemačke u Moskvi potpisan sporazum o uključivanju regiona u Ukrajinsku SSR.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter