Izvor: Tanjug
10.07.2022 u 15:31
0

NOVI SOJ OMIKRONA OTKRIVEN U KINI Zvaničnici upozoravaju: „Rizik od širenja epidemije kroz društvo je i dalje veoma visok!“

 U kineskom gradu Šangaju otkriven je slučaj korona virusa koji uključuje novi soj omikrona BA.5.2.1, izjavio je danas zamenik direktora gradske zdravstvene komisije Džao Dandan.

Slučaj, registrovan u finansijskom okrugu Pudong 8. jula, povezan je sa slučajem iz inostranstva, poručio je Džao, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Šangaj, u istočnoj Kini, izašao je početkom juna iz lokdauna, koji je trajao oko dva meseca, ali je nastavio da nameće stroge mere ograničenja, zaključavajući zgrade i komplekse čim se pojave novi potencijalni lanci prenosa korona virusa.

„Naš grad je odnedavno nastavio da prijavljuje više lokalno prenosivih pozitivnih slučajeva kovida-19 i rizik od širenja epidemije kroz društvo je i dalje veoma visok“, upozorio je Džao.

Poručio je da će stanovnici nekoliko većih šangajskih okruga proći dva kruga testiranja na korona virusa, od 12. do 14. jula, u pokušaju da potencijalne nove epidemije stave pod kontrolu.

BLINKEN ZABRINUT ZBOG SVE BLIŽIH ODNOSA RUSIJE I KINE: Rusija izašla sa sastanka G-20 izolovana i sama

Pokazalo se da soj BA.5 ima ubrzanu stopu prenošenja, ali vakcinacija je i dalje efikasna u sprečavanju da ovaj soj omikrona izazove teži oblik bolesti ili smrtni ishod, poručio je član gradske stručne savetodavne grupe za prevenciju kovida-19 Juen Džengan.

Omikron soj BA.5, koji pokreće novi talas infekcija korona virusa u inostranstvu, prvi put je otkriven u Kini 13. maja kod 37-godišnjeg pacijenta koji je doleteo u Šangaj iz Ugande, naveo je Kineski centar za prevenciju i kontrolu bolesti.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter