Izvor: Kurir.rs
18.11.2023 u 14:11
1

NOVI UDARAC NA NEMAČKU EKONOMIJU: Sud sprečio prebacivanje neiskorišćenih milijardi u budžet

Odluka nemačkog suda kojom su iz federalnog budžeta obrisane milijarde mogla bi dogodine da umanji rast za čak pola procentnog poena u najvećoj evropskoj ekonomiji, rekao je stranim medijima izvor iz ministarstva ekonomije.

NEMAČKA ZABRANILA HAMAS: „Procenjujemo da je broj pristalica četvorocifren“

Vladajuća koalicija sada će morati da nađe način da popuni veliku rupu u svojim finansijama nakon što je sudska presuda blokirala vladu da prebaci 60 milijardi evra neiskorišćenih sredstava od pandemije ka zelenim inicijativama i podršci industrije.

– Prema početnim grubim procenama, gubitak investicionih sredstava mogao bi da dovede do toga da rast u 2024. bude oko pola procentnog poena niži. Dakle, presuda bi mogla da ima negativan uticaj na ekonomski rast – rekao je izvor, koji je upoznat sa prognozama ministarstva ekonomije.

Prošlog meseca, Ministarstvo ekonomije je predvidelo rast od 1,3 odsto za sledeću godinu.

Sudska presuda je povećala tenzije vladi kancelara Olafa Šolca, koja je doživela pad podrške dok se bori sa nizom kriza i recesijom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NOVI UDARAC NA NEMAČKU EKONOMIJU: Sud sprečio prebacivanje neiskorišćenih milijardi u budžet”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter