Izvor: Tanjug
13.02.2023 u 07:26
0

OBOREN NEIDENTIFIKOVANI OBJEKAT IZNAD JEZERA HJURON: Oglasio se Pentagon

Pentagon je saopštio da je borbeni avion F-16 oborio neidentifikovani objekat iznad jezera Hjuron u američkoj državi Mičigen, na granici sa Kanadom.

Objekat je, kako se navodi, leteo u blizini američkih vojnih lokacija i predstavljao je ne samo pretnju za civilno vazduhoplovstvo, već je bio i potencijalno sredstvo za nadzor.

SAD hitno ZATVORILE vazdušni prostor iznad jezera Mičigen, razlog i dalje nepoznat!

Američko ministarstvo odbrane je napomenulo da taj objekat nije ocenjen kao vojna pretnja za objekte na zemlji i da su ga radari prvo locirali iznad Montane, a da je oboren u 19.42 sati po srednjeevropskom vremenu u nedelju, preneo je Rojters.

To je bio četvrti objekat oboren iznad Severne Amerike u poslednjih nedelju dana, saopštila je guvernerka Mičigena Grečen Vitmer.

Neidentifikovani objekat na velikoj nadmorskoj visini bio je treći koji su oborili američki i kanadski borbeni avioni, nakon objekta veličine malog automobila u petak na obali Aljaske i letećeg objekta iznad Jukona u Kanadi u subotu.

Veliki balon za koji je Peking priznao da pripada Kini oboren je kod obala Južne Karoline 4. februara.

Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer izjavio je u nedelju za televiziju Ej-Bi-Si da američki zvaničnici za nacionalnu bezbednost misle da su objekti koji su oboreni iznad Aljaske i Kanade bili baloni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter