Izvor:
30.01.2024 u 12:38
0

OLUJA PARALISALA GRČKU: Avgi zavejao ulice, saobraćaj obustavljen, izdato upozorenje

Oluja "Avgi" (Zora) pogodila je Grčku u nedelju, sa obilnim snežnim padavinama i značajnim padom temperature, a trajaće do srede, saopštila je u ponedeljak Nacionalna meteorološka služba.

Prvi sneg se već pojavio u planinama na Eviji i Kritu, ali i u planinskim oblastima oko Atine.

RUSI U OTVORENOM SUKOBU SA AMERIKOM: Izveštaji o gubicima se sakrivaju

 

lnu Grčku, prema jugu, čak i u područjima sa nižim nadmorskim visinama. Visoki pritisci na severozapadnom Balkanu, zajedno sa niskim pritiscima u istočnom Mediteranu, izazivaju olujne vetrove i dalje padove temperature uz lokalno obilne padavine u južnim oblastima.

U utorak će severni vetrovi pogoditi Egejsko more, a biće praćeni jakom kišom i grmljavinom, koja će se postepeno stišavati od srede uveče pa nadalje.Država je u stanju pripravnosti, a Komisija za procenu rizika koja je pre nekoliko dana nastala kao rezultat zakonskog restrukturiranja službe civilne zaštite u decembru, održala je drugu sednicu uoči zahlađenja

.Odbor ima za cilj da prati sve opasne prirodne pojave i predvidi njihov mogući uticaj na infrastrukturu, zdravlje i bezbednost, kao i da odlučuje o odgovarajućem stepenu uzbune državnih mehanizama i predlaže mere predostrožnosti za zaštitu života i imovine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter