Izvor:
09.03.2024 u 14:49
2

OVO POSTAJE OZBILJNO! DA LI SU IZGUBILI RAZUM? Poljaci PODRŽALI MAKRONA i slanje NATO trupa u Ukrajinu: „Putin treba da se boji nas!“

Poljski ministar spoljnih poslova Radek Sikorski izjavio je danas da prisustvo NATO snaga u Ukrajini "nije nezamislivo" i da ceni stav francuskog predsednika Emanuela Makrona koji nije odbacio tu ideju.

Sikorski je to rekao tokom diskusije povodom obeležavanja 25. godišnjice članstva Poljske u NATO-u održane u petak u poljskom parlamentu, a poljsko ministarstvo spoljnih poslova je njegove komentare objavilo na svom X nalogu, prenosi AP. „Prisustvo NATO snaga u Ukrajini nije nezamislivo“, rekao je Sikorski i pohvalio Makronovu inicijativu, dodajući da se „radi o tome da bi (predsednik Rusije Vladimir) Putin trebalo da se boji nas, a ne da se mi plašimo Putina“.

VELIKA POBEDA RUSIJE: Strašna ofanziva samlela Ukrajince, GAZE SVE PRED SOBOM!

Poljski predsednik Andžej Duda i premijer Donald Tusk otputovaće sledećeg utorka u Vašington na sastanak u Belu kuću u nadi da će uspeti da podstaknu SAD da učine više i pomognu Ukrajini, navodi AP. Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio 27. februara da se ne može isključiti mogućnost slanja zapadnih trupa u Ukrajinu, što je naišslo na neslaganje brojnih zapadnih lidera.

Francuski zvaničnici kasnije su pokušali da razjasne Makronove primedbe i ublaže reakcije, insistirajući ipak na potrebi da se pošalje jasan signal Rusiji da ne može da pobedi u ratu sa Ukrajinom. Rusija je upozorila da bi, ako NATO pošalje borbene trupe u Ukrajinu, direktan sukob između Alijanse i Rusije bio neizbežan, a ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da bi takav potez povećao rizik od globalnog nuklearnog sukoba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “OVO POSTAJE OZBILJNO! DA LI SU IZGUBILI RAZUM? Poljaci PODRŽALI MAKRONA i slanje NATO trupa u Ukrajinu: „Putin treba da se boji nas!“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter