Izvor: Kurir.rs
15.11.2023 u 15:02
0

PANIKA U SVETU ZBOG PROIZVODNJE RUSKOG ORUŽJA: Rusija i Indija zajedno prave ovo SMRTONOSNO ORUŽJE?

Indija i Rusija su početkom godine započele zajedničku proizvodnju automatskih pušaka Kalašnjikov, a sada su se odlučili i na ovaj potez.

PUTIN DAO ZELENO SVETLO: Izmene zakona o predsedničkim izborima uvode brojne zabrane

Rosoboroneksport koji je ruski državni izvoznik oružja, pregovara sa indijskim kompanijama o zajedničkoj proizvodnji avionskog oružja za indijsko vazduhoplovstvo, objavila je u utorak ruska državna novinska agencija „RIA“.

– Rosboroneksport sarađuje sa javnim i privatnim indijskim kompanijama kako bi organizovali zajedničku proizvodnju avijacionog naoružanja i integrisali ga u postojeću avijacijsku flotu Indije – prenela je „RIA“ reči generalnog direktora Rosboroneksporta Aleksandra Mikejeva.

Nisu navedeni detalji o tome koje će indijske kompanije biti uključene u proizvodnju, niti kada će potencijalna proizvodnja početi. Rusija je najveći dobavljač oružja Indiji, a 45 odsto indijskog uvoza odbrane 2022. godine bilo je iz Rusije, prema ovogodišnjem izveštaju Stokholmskog međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI), prenosi „Jutarnji list“.

Mikejev je rekao da su Rosoboroneksport i partneri iz Indije nabavili borbene avione Su-30MKI, tenkove, oklopna vozila i granate za indijsko Ministarstvo odbrane.

Indija i Rusija su početkom godine započele zajedničku proizvodnju automatskih pušaka Kalašnjikov AK-203.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter