Izvor: Kurir.rs
15.11.2023 u 14:44
0

„RADILI SMO NA BALKANU“: Stoltenberg i Ursula fon der Lajen prave planove za Evropu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg sastao se danas sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i ukazao na sve što su NATO i EU zajedno uradili ove godine, što uključuje i rad ka trajnoj stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

ODE STOLTENBERG U PENZIJU: Ovo je NOVI ŠEF NATO?!?

Stoltenberg, koji je u Briselu prisustvovao sastanku Kolegijuma komesara EU, zahvalio je predsednici Evropske komisije jer je, kako je ocenio, bila pokretačka snaga partnerstva NATO i EU.

On je rekao da NATO i EU imaju mnogo toga zajedničkog, dele iste vrednosti i suočavaju se sa istim izazovima, navodi se u saopštenju NATO.

„Stoltenberg je istakao da su NATO i EU uradili ove godine više toga zajedno, što uključuje rad ka trajnoj stabilnosti na Zapadnom Balkannu, borbu protiv dezinformacija i unapređenje njihovog strateškog partnerstva u oblastima kao što su vojna mobilnost, sajber prostor i svemir“, naveo je Stoltenberg.

Kazao je da su NATO i EU poslali snažnu poruku ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da će biti uz Ukrajinu koliko god bude potrebno.

Stoltenberg je ocenio da rat u Ukrajini pokazuje potrebu da se poveća industrijska proizvodnja ključne municije i pozdravio napore EU da poveća proizvodne kapacitete i zajedničke nabavke.

On je upozorio da su jake institucije poput NATO i EU potrebne, kako raste nestabilnost sa „brutalnim ratovima u Ukrajini i na Bliskom istoku“, stalnom pretnjom od terorizma, krizom koju izazivaju klimatske promene i „autoritarnim režimima koji prete međunarodnom poretku“.

Stoltenberg je naglasio da Evropa i Severna Amerika mogu da brane „naše demokratske vrednosti, čuvaju bezbednost naših ljudi i snagu naših nacija“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter