Izvor: Alo.rs
25.12.2022 u 14:28
0

PAPA FRANJA PORUČIO: „Svet čezne za mirom“

U tradicionalnom obraćanju „Urbi et orbi“ („Gradu i svetu“) sa balkona Bazilike Svetog Petra u Rimu, papa Franja je pozvao na kraj rata u Ukrajini i u drugim delovima sveta, rekavši da „svet čezne za mirom.“

Papa Franja se obratio na Badnje veče: Pohlepa i glad za još više moći navodi neke da „konzumiraju svoje susede“!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Pogledajmo u lica svoj deci sveta koja čeznu za mirom. Pogledajmo u lica naše ukrajinske braće i sestara koji ovaj Božić provode u tami i hladnoći, daleko od svojih domova zbog ratnih razaranja koja traju već 10 meseci, saopštio je papa desetinama hiljada vernika koji su se okupili na Trgu Svetog Petra da čuju njegove reči.

On je dodao je da rat u Ukrajini „ne sme da zaseni druge konflikte u svetu“, u oblastima kao što su Sirija, Mijanmar, Iran, Haiti ili region Sahel u Africi, ni brigu za ljude koji u njima stradaju.

Papa je apelovao i na obnovu dijaloga među Izraelcima i Palestincima u svetoj zemlji rođenja Isusa Hrista.

– Dok mnogi sede za bogatom prazničnom trpezom, ogromna količina hrane u svetu se svakodnevno baca, a novac se daje za naouružanje,“ razočarano je konstatovao papa. Pozvao je vernike da smisao Božića ne traže u „lažnom sjaju proslave praznika“, već u pomoći beskućnicima, migrantima, izbeglicama i siromašnima koji traže našu utehu i zaštitu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter