Izvor: Kurir.rs/RIA Novosti
09.12.2022 u 15:50
0

PESKOV BRANI VIKTORA BUTA: „On je 14 godina bio u zatočeništvu Amerikanaca potpuno ilegalno…“

Kremlj ne može da otkrije detalje razmene Viktora Buta za Amerikanku Britni Griner, ali je glavni rezultat operacije povratak ruskog državljanina u domovinu, rekao je za „Izvestija” sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov.

PESKOV O MINSKIM SPORAZUMIMA I IZJAVI MERKELOVE: „Verujem u Putinovu mudrost, upozoravao je da Kijev krade vreme“

„Apsolutno nema mogućnosti da se bilo šta otkrije. Na tome su se angažovale specijalne službe dve zemlje. Najvažniji rezultat je da se ruski državljanin, koji je zapravo bio u zatočeništvu Amerikanaca 14 godina, apsolutno ilegalno vratio u svoju domovinu. “, rekao je portparol Kremlja.

Prema rečima Peskova, značajnu ulogu u razmeni imali su Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je takođe dodao da će lekari tek morati da procene Butovo zdravstveno stanje, a Kremlj mu je poželeo brz oporavak.

But je uhapšen na Tajlandu na zahtev Vašingtona 2008. godine kao rezultat provokativne operacije američkih obaveštajnih službi i odveden u Sjedinjene Države .

Rus je optužen za pripremu zavere za ubijanje američkih državljana i materijalnu podršku terorizmu. But je negirao sve optužbe. Savezni sud ga je osudio na 25 godina zatvora.

Greiner je u februaru uhapšena u Šeremetjevu sa hašiš uljem i osuđena na devet godina zatvora zbog šverca droge.

Krajem jula pojavile su se informacije da je Vašington ponudio Moskvi da razmeni Buta za Greinera i Pola Vilana , osuđene u Rusiji za špijunažu .

Dan ranije, posle dugih diplomatskih napora Moskve i Vašingtona , But je na aerodromu u Abu Dabiju razmenjen za Grejner .

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter