Izvor: happy BSC Portal/24sedam.rs
19.11.2023 u 14:48
0

PLANINA SE PUŠI: Izbacuje pepeo i do 6.000 metara uvis (VIDEO)

Drevni Asteci su mu dali ime Popokatepetl, što u prevodu znači "planina koja se puši".

Vulkan Popokatepetl u meksičkoj državi Puebli počeo je da izbacuje pepeo, a zvaničnici su upozorili ljude da se udalje od te oblasti.

Državni centar za prevenciju katastrofa istakao je da je vulkan izbacivao vrelu paru, vulkanske gasove i pepeo, i da je na snazi žuti alarm, što znači povećanje aktivnosti.

U subotu je vulkan izbacivao pepeo i iznad 6.000 metara.

Zvaničnici meksičke uprave za upravljanje krizama rekli su da se očekuje da će oblak vulkanskog pepela da se pomeri jugozapadno, i da neće ići ka Meksiko sitiju.

Vulkan je proradio u petak.

Popokatepetl, poznat još kao El Popo, nalazi se u centralnom Meksiku. Visok je 5.426 metara i drugi je vulkan severne Amerike po visini.

GRANIČNA STRAŽA SAOPŠTILA: Zatvoren jedini granični prelaz između Rusije i Finske

Drevni Asteci su mu dali ime Popokatepetl, što u prevodu znači „planina koja se puši.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter