Izvor: agnecije
11.02.2024 u 22:09
0

POBEDA DESNICE U FINSKOJ: Umereni desničar Aleksandar Stub novi predsedik Finske, čestitao mu predsednik Vučić

Uoči izbora najavio je da će, ako bude izabran za predsednika, voditi politiku ''bezgranične podrške'' Ukrajini

Finski političar desnog centra Aleksandar Stub pobedio je na danas održanim predsedničkim izborima u Finskoj, nakon što je osvojio 51,6 odsto glasova, na osnovu 99,7 odsto prebrojanih glasačkih listića, javlja Rojters. Njegov rival iz Partije zelenih Peka Havisto osvojio je u u danas održanom drugom krugu predsedničkih izbora 48,4 odsto glasova.

Stub je prethodno obavljao funkciju potpredsednika Evropske investicione banke i direktora Evropskog univerzitetskog instituta u Italiji, a za sebe kaže da je “umeren“ političar, navodi Rojters. Uoči izbora najavio je da će, ako bude izabran za predsednika, voditi politiku “bezgranične podrške“ Ukrajini, dok ga najbliži saradnici opisuju kao proevropskog političara koji se zalaže za “evropskiji NATO“ i kao konzervativca kada je u pitanju fiskalna politika.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Aleksandru Stubu pobedu na predsedničkim izborima u Finskoj.

“Čestitam starom prijatelju Aleksandru Stubu na pobedi na predsedničkim izborima u Finskoj. Uveren sam da će Vaše značajno političko iskustvo doprineti daljoj izgradnji bolje budućnosti Vaše zemlje i Evrope u celini“, napisao je Vučić na svom nalogu na mreži X.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter