Izvor: sputniknews.com
28.05.2022 u 21:49
0

POKRENUT KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV PRIPADNIKA UKRAJINSKIH SNAGA: Bacali letke koji su bili veštački inficirani virusom koji može da dovede do tuberkoloze!

Ministarstvo državne bezbednosti Luganske Narodne Republike pokrenulo je krivični postupak protiv pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, koji se terete za korišćenje zabranjenih sredstava i metoda ratovanja.

Prema podacima istrage, 11. novembra 2020. godine, neidentifikovani ukrajinski vojnici bacili su iz letelice „Leleka S-100“ na području sela Stepno u Slavjanoserbskoj oblasti LNR (u tom periodu – teritorija u neposrednoj blizini linije razgraničenja) letke koji podsećaju na novac koji se koristi u prometu na teritoriji LNR.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

KADIROV OPASNO PROZVAO POLJSKU: Ta država je nastala zahvaljujući SOVJETSKOM SAVEZU, a opstala zahvaljujući RUSIJI! Nestaće ukoliko ne prestane da „truje“!

„Tokom istrage, utvrđeno je da su leci bili veštački inficirani izuzetno opasnim sojevima visoke virulencije, u koncentraciji koja može da dovede do inficiranja i razvoja tuberkoloznog procesa bilo koje lokalizacije“, ističe se u saopštenju.

Optuženima u postupku preti i do 20 godina zatvora.

Tokom istražnih aktivnosti, utvrđeno je da je u izvršenju ovog prestupa učestvovalo šestoro neidentifikovanih vojnika, a njihov identitet se utvrđuje.

Distribucija zaraženih letaka indirektno je potvrđena i preko otvorenih internet izvora. Konkretno, na proukrajinskim Telegram kanalima objavljene su slike šest muškaraca (delimično u vojnoj terenskoj uniformi Oružanih snaga Ukrajine) sa respiratornom zaštitom na licu, koji su stajali na polju pored bespilotne letelice na kojoj su se nalazili pomenuti leci (analogni zaplenjenima u toku uviđaja mesta događaja od strane istražno-operativne grupe), kao i neposredan momenta poletanja. U opisu je stajalo da su fotografije nastale pored Slavjanoserbska.

Ranije je o ovom slučaju na svom brifingu govorio i načelnik ruske vojske za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa. Na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od više od 30 bioloških laboratorija koje su radile u interesu Pentagona.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter