Izvor: Oružje online
07.08.2023 u 22:22
5

POLJACI I BALTIČKE ZEMLJE UDARILI NA KALINJINGRAD: RUSIJA i BELORUSIJA spremaju odgovor ZA VARŠAVU – NUKLEARKE u PRIPRAVNOSTI (VIDEO)

Po prvi put u modernoj istoriji, Poljska, Litvanija i Letonija istovremeno pomeraju vojne snage na granice sa Belorusijom i Rusijom.

Sve tri zemlje se pripremaju za potpunu kopnenu blokadu Belorusije, a time i ruske enklave Kalinjingrad. Ako je to zaista plan, onda neki pokušavaju da rasplamsaju situaciju i prošire sukob uvlačeći u nju ceo Zapad.


Šefica letonskog ministarstva odbrane Inara Murniece rekla je da će građani zemlje češće viđati vojnike i vojnu opremu i njihovih saveznika, jer to stvara osećaj sigurnosti.

Varšava je i pre pojave „vagnerovaca“ počela da premešta svoje trupe i izvodi vojne vežbe na granici sa Ukrajinom i Belorusijom. Sada se ovaj proces intenzivirao, pošto su im se pridružili Riga i Vilnjus.

RUSIJA ĆE VLADATI SVETOM, AMERIKA…: Ko je ZA BABU VANGU „VELIKI VLADIMIR“? – evo šta je rekla NAJPOZNATIJA PROROČICA (VIDEO)

Trenutno je u toku prebacivanje vojnih jedinica Letonije i Litvanije na granicu sa Belorusijom.

U različitim naseljima pomenutih baltičkih zemalja otkrivene su grupe vojne opreme.

Naime, u Letoniji je šef Komiteta za državljanstvo i imigraciju „Saeima” Ingamar Lidaka rekao da 6.000 Rusa mora da napusti Letoniju i da će u septembru dobiti odgovarajuća „pisma” kako bi ispunili ovaj uslov u roku od tri meseca.

NENADMAŠNA RUSKA ZVERKA PRAVO U METU: Najnovija „super raketa“ obara čak i avion koji se nalazi iza Su-57

Poljski general: Nećemo oklevati da upotrebimo oružje!

Posada u poljskim jurišnim helikopterima, koji su prebačeni na granicu sa Belorusijom, neće oklevati da upotrebe oružje ako situacija poprimi opasan zaokret, rekao je poljski general Marek Sokolovski.

„Helikopteri imaju oružje i spremni su da se bore ako dođe do zabrinjavajućeg razvoja situacije na granici“, rekao je on na sastanku sa poljskim ministrom odbrane Mariušem Blaščakom.

Sokolovski je istakao da su piloti helikoptera stekli borbeno iskustvo služenjem u Avganistanu.

„Oni su iskusni i, ako postoji opasnost, neće oklevati da upotrebe oružje“, rekao je poljski general.

Ministar odbrane je zauzvrat istakao „potrebu proširenja vojnog prisustva Poljske“ na granici sa Belorusijom, tvrdeći da se očekuje intenziviranje provokativnih akcija.

Poljska vlada saopštila je prošlog utorka da su dva beloruska helikoptera narušila vazdušni prostor Poljske u blizini Bjaloveže. Blaščak je odmah naredio pojačanje trupa na granici i slanje jurišnih helikoptera.

Ministarstvo odbrane Belorusije odbacilo je tvrdnje da su helikopteri Mi-8 i Mi-24 vazduhoplovstva zemlje narušili vazdušni prostor Poljske, rekavši da su poljske tvrdnje neosnovane.

Prema Minsku, iznošenjem ovakvih tvrdnji poljske vojne i civilne vlasti nastoje da opravdaju vojno nagomilavanje blizu granice sa Belorusijom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

5 thoughts on “POLJACI I BALTIČKE ZEMLJE UDARILI NA KALINJINGRAD: RUSIJA i BELORUSIJA spremaju odgovor ZA VARŠAVU – NUKLEARKE u PRIPRAVNOSTI (VIDEO)”

  1. Traže guzici čepa i sta ćeš, glupi žuti poljaci. Nikako da shvate da žive u ravnici i jedna taktička atomska sve ide pravolinijski do prvog brda ali to je u njemačkoj. Žao mi ih pravo.

    22
    1
    Odgovori
  2. Kilavi Poljaci će da plate ceo ceh zajedno sa ovim ruskim Slovencima? Ne zna se ko je od njih kilaviji i nesposobniji a Putin jedva čeka da obriše pod sa nekim koji Amerikancima ništa ne znače !

    1
    0
    Odgovori
  3. Pa Poljaci ne vide da ih nacisti Njemački koji su infiltrirati u USA guraju u rat sa Rusima.Rezultat će biti okupacije Poljske od strane NJEMAČKE. Podjela između USA I EU JE VEC DOGOVORENA..UKRAJINA ONO STO OSTANE OD JE PRIPASCE HAZARIMA ZATO SE UNISTQVQ UKRAJINSKI NAROD BESPOSTEDNO.TO JE ZADATAK ZELENSKOG

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter