Izvor: BSC Happy/Sputnik
21.07.2023 u 17:55
2

POLJSKA NASTAVLJA DA SRLJA: Šalje jurišne helikoptere na istočnu granicu

Poljska želi da kupi od Vašingtona 96 helikoptera „apač“

Poljska će na istočnoj granici rasporediti američke jurišne helikoptere „apač“, saopštio je ministar nacionalne odbrane Poljske, Mariuš Blaščak.

„To je veoma ozbiljno jačanje poljske armije jer nam je cilj da izgradimo tako jaku vojsku da Rusija ne može da nas napadne. Tome treba da služi jačanje poljske vojske“, rekao je Blaščak.

Kako je dodao, Poljska želi da kupi od SAD 96 helikoptera „apač“, ali dok se taj sporazum ne realizuje, američka vojska će isporučiti Poljskoj osam takvih helikoptera iz sopstvenih zaliha.

„Uradićemo tako da tenkovi ‘abrams’ (koje Poljska kupuje od SAD) i helikopteri ‘apač’ zatvore ‘Brestska vrata’, da situacija bude takva da usmeravanje potencijalnog napada na Poljsku bude jednostavno nemoguće zbog moćnog prisustva poljske vojske koja sarađuje sa američkom armijom“, istakao je Blaščak.

PUTIN RASKRINKAO POLJSKU: Ciljaju zapadnu Ukrajinu i maštaju o beloruskim teritorijama! MOSKVA SPREMNA da Poljsku podseti na poklon koji je dobila!

Sekretar komiteta za bezbednost Vlade Poljske Zbignjev Gofman ranije je rekao da Varšava prebacuje trupe iz zapadnog dela zemlje ka granici sa Belorusijom. Po njegovim rečima, to je povezano sa vojnim vežbama koje se održavaju u susednoj republici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POLJSKA NASTAVLJA DA SRLJA: Šalje jurišne helikoptere na istočnu granicu”

  1. Američka politika obrukali se u čovečanstvu oko ratova i demokratije u svetu. Varaju da bi bili bogati. Kockarska demokratija i život. Bez boga. Posrnuća. Ko bi verovao u to?

    1
    0
    Odgovori
  2. I vas spremaju za klanicu !!Veliki Dzo otvorio mesaru.Ovaj svet je prolupo i morace da se resetuje…pa ko prezivi,nek nam je bog u pomoci.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter