Izvor: Happy BSC portal/Telegraf.rs
20.11.2023 u 20:16
0

POROĐAJ U AVIONU: Putnici zapanjeno gledali lekara, pa aplauzom dočekali bebu

Zapanjeni putnici gledali su kako lekari pomažu ženi, a onda su se pojavili sa novorođenčetom.

Zapanjeni putnici gledali su sa strahopoštovanjem kako su bolničari pomogli ženi da se porodi u avionu, javlja „Daily Mail“.

Na snimku iz aviona, snimljenom ranije ovog meseca, vidi se bolničar kako brzo hoda kroz avion noseći bebu nakon što je avion sleteo u Tursku.

Nekoliko trenutaka ranije, grupa bolničara je ušla u avion i pojurila ka budućoj majci dok su putnici pozdravljali njihov dolazak. Mogu se videti putnici kako izvijaju vratove da pogledaju gde su majka i bolničari u zadnjem delu aviona i uzbuđeno čavrljaju.

Može se videti kako jedan putnik skuplja sitne delove odeće i kreće ka mestu gde se žena porodila, dok se stjuardesa udaljava od mesta gde je gužva.

Nekoliko trenutaka kasnije, jedna bolničarka se može videti kako nosi bebu – sada umotanu u plavu tkaninu – ka prednjem delu aviona. Čini se da beba nije plakala.

pixabay

Za sada nije poznato kuda je leteo avion, ali se veruje da je išao u Tursku jer je jezik na poleđini medicinskih uniformi turski. Nije jasno da li se žena porodila dok je avion još bio u vazduhu ili nakon što je sleteo.

Porođaji u vazduhu su neverovatno retki. Firma za medicinsku podršku „MedAire“ izveštava da se dešavaju otprilike jednom na 26 miliona putnika.

OVAKO SU HUTI OTELI BROD SA BUGARIMA: Doleteli sa 2 helikoptera, a onda uperili oružje u posadu (VIDEO)

– Porođaj u letu je veoma, veoma redak, a kada pogledate slučajeve, oni su bili neočekivani – to su bile prevremeno rođene bebe – rekao je doktor Paulo Alves, globalni medicinski direktor kompanije

– To nije najbolje mesto za vas da rodite dete, iz mnogo razloga. Kao prvo, vazduh je ređi, pa je bebi teže da diše. To je kao da prerano rodite dete u Meksiko Sitiju, na visini – dodao je doktor da porođaj u vazduhu nosi svoje izazove.

Povrh svega, verovatnoća da će biti pri ruci specijalisti koji će pomoći pri porođaju je izuzetno mala, što znači da je komplikovane procedure poput carskog reza skoro nemoguće preduzeti, čak i ako su neophodne za bezbednost majke i bebe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter